Fotografija: Foto: Robert Fajt/CROPIX
Foto: Robert Fajt/CROPIX

Stiže novo pogoršanje vremena, ali Uskrs ćemo dočekati u idealnim uvjetima

Pljuskovi se mogu očekivati do sredine tjedna kada će se vrijeme stabilizirati, a potom će nam doći, prema najavama meteorologa, sunčani i topli daniPretežno vedro je u većem dijelu zemlje, temperature su lokalno ispod nule, stoga ima i mraza u unutrašnjosti. Na mjestima ima i magle, javlja N1.

U nastavku ponedjeljka prevladavat će uglavnom sunčano, temperature će rasti do 20. Sredinom dana lokalno su mogući pljuskovi, najizglednije na istoku zemlje. U drugom dijelu dana zapuhat će jugo i tako najaviti novu promjenu vremena. Prema kraju dana i u noći s jugozapada novo pogoršanje.

Utorak donosi češću kišu i pljuskove, no uglavnom na Jadranu i u područjima uz Jadran, i to u drugom dijelu dana. Što se tiče područja Bjelovarsko-bilogorske županije, kiša je najavljena za utorak navečer i srijedu, a potom bi nam trebali doći ljepši dani.

Nestabilno će biti i tijekom srijede, lokalno uz obilniju oborinu, osobito poslijepodne i navečer, osobito duž Jadrana gdje može biti i grmljavine i u gorskoj Hrvatskoj.

U drugom dijelu tjedna vrijeme će se postupno stabilizirati.

Uskrsni vikend, kako sada pokazuju prognostički materijali, treba bi biti većinom sunčan, topao, s temperaturama preko 20.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!