Fotografija: Foto: Goran Mehkek/CROPIX, Damir Krajač/CROPIX, Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Foto: Goran Mehkek/CROPIX, Damir Krajač/CROPIX, Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Premijer Plenković i ministar Medved u ponedjeljak otvaraju Veteranski centar u Daruvaru

Daruvarski Veteranski centar bit će najveći u Hrvatskoj s ukupnom površinom od 10.000 četvornih metara, a donio je i gotovo 50 novih radnih mjestaVeteranski centar Daruvar, najveći u Hrvatskoj i jedan od četiri takve institucije u zemlji, vrijedan 14 milijuna eura, bit će svečano otvoren u ponedjeljak u 15 sati.

Iz Županije bjelovarsko-bilogorske rekli su kako će svečanom otvorenju, uz župana Marka Marušića, nazočiti i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković kao i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved.

Premijer Andrej Plenković u Okučanima/Foto: Tomislav Krišto/CROPIX
Premijer Andrej Plenković u Okučanima/Foto: Tomislav Krišto/CROPIX

Daruvarski Veteranski centar bit će najveći u Hrvatskoj s ukupnom površinom od 10.000 četvornih metara, ima 105 soba za 200 korisnika i pet soba za 100 postotne invalide s njegovateljima. Također će, što je velika stvar za Daruvar, stvoriti i 50-ak novih radnih mjesta. Sama investicija vrijedna je 14 milijuna eura. 

Usluge podrške

U toj će se ustanovi braniteljsko-stradalničkoj populaciji pružati usluge podrške kroz program boravka ili smještaja, usluge psihosocijalne pomoći, savjetovanja i pomaganja, psihološke podrške, radno terapijske usluge, rekreacijske i rehabilitacijske usluge, kineziološki programi i fizikalne rehabilitacije.

U Veteranskom centru će se također, prema zamisli Ministarstva hrvatskih branitelja, promicati vrijednosti Domovinskog rata kao i kultura sjećanja te organizirati kulturno-umjetnička događanja, edukacije, radionice i tečajevi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!