Fotografija: Dren Stoček je postao i službeno voditelj Veteranskog centra/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Dren Stoček je postao i službeno voditelj Veteranskog centra/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Dren Stoček imenovan voditeljem Veteranskog centra, prvi korisnici stižu krajem studenog

U ovoj ustanovi radit će 47 javnih službenika na ukupno 14 radnih mjesta. Prema sadašnjem planu, prvi zaposlenici će početi raditi s početkom sljedećeg mjesecaDren Stoček, Pakračanin s daruvarskom adresom, danas je službeno postao voditeljem daruvarskog Veteranskog centra, jednog od četiri takva u Hrvatskoj, ujedno i najvećim u Hrvatskoj. S tim imenovanjem zapravo kreće stavljanje Veteranskog centra u funkciju.

U ovoj ustanovi radit će 47 javnih službenika na ukupno 14 radnih mjesta. Prema sadašnjem planu, prvi zaposlenici će početi raditi s početkom sljedećeg mjeseca. Službeno otvorenje predviđeno je za sredinu mjeseca, a prvi korisnici bi usluge Veteranskog centra trebali početi koristiti već krajem studenog. Po opremljenosti će imati standard kao hoteli s četiri zvjezdice.

Što se korisnika, Veteranski centar nije namijenjen samo braniteljskoj populaciji nego će njegove usluge moći koristiti i civilne žrtve Domovinskog rata, kao i građani koji su stradali u poslijeratnim zbivanjima. 

Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Daruvarski Veteranski centar, najveći u Hrvatskoj s ukupnom površinom od 10.000 četvornih metara, ima 105 soba za 200 korisnika i pet soba za 100 postotne invalide s njegovateljima. Sama investicija vrijedna je 14 milijuna eura, a gradnja je najvećim dijelom (85 posto) sufinancirana europskim novcem. 

U toj će se ustanovi braniteljsko-stradalničkoj populaciji pružati usluge podrške kroz program boravka ili smještaja, usluge psihosocijalne pomoći, savjetovanja i pomaganja, psihološke podrške, radno terapijske usluge, rekreacijske i rehabilitacijske usluge, kineziološki programi i fizikalne rehabilitacije.

Bazen/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Bazen/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Teratana/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Teratana/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

U prizemlju se nalazi i bazen koji, naravno, ima i posebnu pokretnu sjedalicu za korisnike koji su teže pokretni kako bi im se olakšao ulazak u bazen i boravak u njemu. 

Moderno opremljena teretana nalazi se odmah uz bazen, a velike staklene površine koje otvaraju pogled u unutarnje dvorište omogućavaju da rehabilitacijske prostorije smještene u prizemlju imaju obilje prirodnog svjetla.

Na prvom i drugom katu smještene su sobe za 200 korisnika.

Kreveti u sobama/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Kreveti u sobama/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Svaka soba ima svoju kupaonicu, također veliku kliznu staklenu površinu, veliki stol i TV. Naravno, sobe su opremljene i prekidačima s kojima se u svakom trenutku može pozvati osoblje Veteranskog centra u sobu ako se za tim ukaže potreba. Takvi prekidači nalaze se i u svim sanitarnim prostorijama, bilo da je riječ o onima u sobama ili zajedničkim sanitarnim prostorijama u prizemlju, gdje se nalazi i multimedijalni centar.

Blagovaonica/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Blagovaonica/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

U prizemlju se također nalazi moderno uređena kuhinja s blagovaonicom, a unutar samog centra hortikulturno je uređen svojevrsni dvorišni prostor koji zapravo, kada ga se gleda iz samog zdanja, ima relaksirajuću funkciju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!