Fotografija: Danas i sutra očekuje se veliki broj hodočasnika/ Foto: Sasa Buric/CROPIX
Danas i sutra očekuje se veliki broj hodočasnika/ Foto: Sasa Buric/CROPIX

Policija upozorava vozače: "Očekuje se veliki broj hodočasnika, budite posebno oprezni"

Pješake su pozvali da zbog vlastite sigurnosti poštuju prometna pravila, da se kreću pločnikom ili uz krajnji rub ceste te da koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočitiPovodom blagdana Velike Gospe, Ravnateljstvo policije u nedjelju je upozorilo na očekivani veći broj hodočasnika na cestama i pojačani promet oko marijanskih svetišta te sudionike u prometu pozvalo na oprez, prenosi Jutarnji.

Na dan održavanja središnjih vjerskih svečanosti očekuje se od jutarnjih sati kretanje većeg broja vozila i pješaka državnim i županijskim cestama, a povratak hodočasnika predviđa se u poslijepodnevnim satima, istaknuto je u priopćenju Ravnateljstva policije.

Reflektirajući prsluci

Pješake su pozvali da zbog vlastite sigurnosti poštuju prometna pravila, da se kreću pločnikom ili uz krajnji rub ceste te da koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti.

Vozače pozivaju na strpljenje i pridržavanje prometnih pravila, napominjući da se zbog produženog vikenda očekuje pojačani promet i na autocestama.

Policija je najavila da će osigurati vidljivu nazočnost na cestama, posebice na svim prometnim pravcima koji vode prema marijanskim svetištima, piše Jutarnji list