Fotografija: Ovog tjedna napraviti besplatan tehnički pregled na svom vozilu/ Foto: Darko Tomas/CROPIX
Ovog tjedna napraviti besplatan tehnički pregled na svom vozilu/ Foto: Darko Tomas/CROPIX

Ovog tjedna besplatno pregledajte svoje vozilo: "Nema sankcija za neispravna vozila"

"Prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji bit će nagrađeni prigodnim poklonima", kažu iz policijePod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske, u razdoblju od 20. do 25. studenog provest će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti vozila".

- Preventivno-sigurnosna akcija provodit će se u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske. Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija, poručili su iz bjelovarske policije.

Nema kazni

Kako kažu, cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda  i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

- Napominjemo kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije. Također, potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis, kazali su iz policije te dodali da će prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji biti nagrađeni prigodnim poklonima.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!