Fotografija: Vozačima se pruža prilika da besplatno pregladaju tehničku ispravnost vozila/Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX
Vozačima se pruža prilika da besplatno pregladaju tehničku ispravnost vozila/Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

AKCIJA HAK-a: Besplatno pregledajte vozilo i još osvojite dar

Neće biti kažnjavanja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servisNiste bili na tehničkom pregledu svog vozila već neko vrijeme? Vozite svoje vozilo iako znate da nešto nije u redu s njim, ali nemate novaca za detaljni tehnički pregled. Evo vam rješenja. Kao i proteklih godina, i ove godine u razdoblju od 23. do 28. studenoga možete obaviti besplatni pregled svog vozila u stanicama za tehničke preglede. To vam se zove sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila "Dani tehničke ispravnosti vozila".

Razdoblje akcije

Akciju provode HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila, u sklopu akcije će se u razdoblju od 23. do 28. studenog omogućiti besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji se pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju.

HAK želi skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila.

Tekućina za zimske uvjete

Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na dar će dobiti pakiranje od tri litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima (otporna na smrzavanje do – 25oC), čime se vozače želi dodatno motivirati da pristupe akciji. Svih 15.000 poklon pakiranja tekućine raspoređeno je po svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u RH.

U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.