Fotografija: Škola je nagrađena drugu godinu za redom/ Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar
Galerija
Škola je nagrađena drugu godinu za redom/ Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar

OŠ Vladimira Nazora Daruvar drugu godinu zaredom proglašena najinovativnijom školom u Hrvatskoj

Ovo je za nas veliko i vrijedno postignuće. Naši su učenici pod vodstvom nastavnika, mentora, pokazali da zapažaju probleme oko nas, ali što je još važnije, da znaju ponuditi nova i kreativna rješenja, kažu iz školeOsnovna škola Vladimira Nadzora Daruvar drugu je godinu za redom osvojila titulu najinovativnije škole u Hrvatskoj.

- Ovo je za nas veliko i vrijedno postignuće. Sudjelovanjem u Digitalnom učeničkom inkubatoru naši su učenici pod vodstvom nastavnika, mentora, pokazali da zapažaju probleme oko nas, ali što je još važnije da znaju ponuditi nova i kreativna rješenja, ponosno su poručili iz nagrađene škole.

Nagrada im je uručena početkom tjedna na svečanoj dodijeli u hotelu International, a nagrade su primile ravnateljica Kornelija Častek i tri nastavnice (Ivana Bakarić, Irena Ivković i Tihana Petković) predstavnice mentora i učenika. 

Ravnateljica i profesorice ponosne su na svoje učenike, ali i na dobivenu nagradu/Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar
Ravnateljica i profesorice ponosne su na svoje učenike, ali i na dobivenu nagradu/Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar

Inače, Digitalni učenički inkubator projekt je Instituta za inovacije, Školske knjige i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efikasnost i menadžment. Riječ je o mrežnom projektu kojim se razvijaju kreativni i poduzetnički potencijali učenika osnovnih i srednjih škola kako bi se neprekidno stvarale nove generacije kreativaca i inovatora budućnosti.

Novčana nagrada

- Učenici su kroz četiri mjeseca usvajali nova znanja o poduzetničkom načinu razmišljanja, o kreativnosti i inovativnosti te razvijali svoje projektne ideje. Radili su u timovima pod vodstvom mentora, učitelja putem platforme stellarplatform.com., pojasnili su iz ove daruvarske škole.

Inače, Osnovnoj školi Vladimira Nazora, uz titulu najbolje škole za inovacije, u kategoriji osnovnih škola, pripala je i novčana nagrada od 15 tisuća kuna, kao i još jedno vrijedno priznanje.

- Projekt Virtualna šetnja povijesnom jezgrom Daruvara učenika 5. b razreda ušao je u TOP 10 najboljih projekata za osnovne škole Digitalnog učeničkog inkubatora, zaključili su iz škole.