Fotografija: Školski je pribor već kupljen/Foto: Općina Dežanovac
Galerija
Školski je pribor već kupljen/Foto: Općina Dežanovac

Općina Dežanovac izdvojila 4683 eura i svim svojim školarcima kupila radni pribor

"Djecu koja idu u dežanovačku školu paketi će dočekati u školskim klupama, dok ćemo ostalima njihove pakete dostaviti kućama", pojašnjava nam pročelnica Ljubica IlinovićDEŽANOVAC - Kao i ranijih godina, i ove školske godine koja uskoro počinje dežanovačke školarce dočekat će školski pribor na klupama.

Za to se pobrinula Općina Dežanovac. Naime, osnovnoškolci će dobiti radni materijal i pribor potpuno besplatno.

Foto: Općina Dežanovac
Foto: Općina Dežanovac

- Svaki osnovnoškolac s područja Općine Dežanovac dobit će paket koji se sastoji od bilježnica, olovki, drvenih bojica, flomastera vodenih boja, tempera i ostalog radnog pribora sukladno uzrastu, odnosno razredu koji pohađa.

Paketi s priborom

Paketi će učenike dočekati u školskim klupama prvog školskog dana. Želimo svim našim školarcima sretan i uspješan početak nove školske godine, poručuju iz Općine.

Doznajemo o kojem je iznosu riječ, odnosno koliko je Općina za ovu namjenu potrošila proračunskih sredstava.

- Ukupno smo naručili 163 paketa i to je za svu djecu s područja naše općine. Djeca iz Gornjih i Donjih Sređana pohađaju školu u Daruvaru, imamo djecu koja idu u češku školu u Daruvaru, nešto je djece i u Centru Rudolf Steiner. Za sve njih osigurani su paketi, važno je da imaju prebivalište na našem području. Djecu koja idu u dežanovačku školu paketi će dočekati u školskim klupama, dok ćemo ostalima njihove pakete dostaviti kućama, pojašnjava nam pročelnica Ljubica Ilinović.

Za tu je svrhu, otkriva, utrošeno 4 683,13 eura.

Roditelji zadovoljni

- Imamo nešto manje djece nego lani, no iznos je otprilike isti jer su cijene porasle. Po djetetu se izdvaja 30ak eura, kaže pročelnica koju smo upitali i kakva je povratna reakcija roditelja na ovu vrstu pomoći koju im Općina pruža.

Pročelnica u Općini Dežanovac Ljubica Ilinović/Foto: MojPortal.hr
Pročelnica u Općini Dežanovac Ljubica Ilinović/Foto: MojPortal.hr

- Naravno da su svi zadovoljni. S obzirom na to da Općina već nekoliko godina kupuje pribor, roditelji su već nekako naviknuli na to. Zvali su nas proteklih dana da provjere hoće li se i ove godine kupovati pribor jer nekako već računaju na tu pomoć. Ipak je to trošak manje, pogotovo za obitelji koje imaju više školaraca, zaključuje Ilinović.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!