Fotografija: Župan Marko Marušić predao je ključeve novog vozila Hitne pomoći/Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marko Marušić predao je ključeve novog vozila Hitne pomoći/Foto: BBŽ

Novo vozilo hitne pomoći stiglo u BBŽ: "Želimo povećati sigurnost pacijenata i djelatnika Hitne"

S obzirom na to da dio vozila datira iz 2011. i da neka od njih imaju i do 270 tisuća prijeđenih kilometara, događaju se kvarovi koji ih onemogućavaju u izvršavanju zadaćaŽupan Marko Marušić uručio je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije Nenadu Mrzlečkom ključeve novog vozila za hitnu medicinsku pomoć, javljaju iz BBŽ-a.

Vozilo je posredstvom Bjelovarsko-bilogorske županije nabavljeno iz decentraliziranih sredstava, a namijenjeno je za potrebe Ispostave u Garešnici.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Drago mi je da smo mogli osigurati sredstva za nabavu ovog vozila ukupne vrijednosti nešto veće od 562 tisuće kuna. Radimo na obnovi voznog parka našeg Zavoda za hitnu medicinu i ovo je, ako se ne varam, 14. vozilo u voznom parku Zavoda. Želja nam je smanjiti prosječnu starost vozila i na taj način povećati sigurnost pacijenata i djelatnika Zavoda  - kazao je župan Marušić naglašavajući da upravo sigurnost pacijenata i djelatnika uvijek mora biti na prvom mjestu.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Ravnatelj Zavoda Nenad Mrzlečki zahvalio je Županiji i županu osobno na prepoznavanju iznimne važnosti obnavljanja voznog parka.

- S obzirom na to da dio naših vozila datira još iz 2011. godine i da neka od njih imaju i do 270 tisuća prijeđenih kilometara, događaju se kvarovi koji nas onemogućavaju u izvršavanju naših zadaća. Ova nabava je utoliko važnija što prošle godine nije nabavljeno ni jedno novo vozilo i ovo će sigurno doprinijeti, ne samo većoj sigurnosti, nego i većoj efikasnosti naših djelatnika u obavljanju hitnih intervencija - kazao je Mrzlečki navodeći da se u narednoj godini planira nabava još dva ovakva vozila.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Nakon primopredaje vozila, župan Marušić u društvu ravnatelja obišao je zgradu Zavoda i razgovarao s djelatnicima te im se tom prilikom zahvalio na njihovom predanom radu i svemu što čine za zdravlje pacijenata.

Župan Marušić obišao je zgradu Zavoda za Hitnu medicinu i razgovarao s djelatnicima/Foto: BBŽ
Župan Marušić obišao je zgradu Zavoda za Hitnu medicinu i razgovarao s djelatnicima/Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ