Fotografija:
Galerija
"Nova Rača na račvanju stoljeća", naziv je nove manifestacije/Foto: Neja Markicevic/CROPIX, Duje Klaric/CROPIX

NOVA MANIFESTACIJA U Novu Raču dolaze templari, uoči Velike Gospe pjeva Mate Bulić

Zabavni program kreće večeras na sajmištu u Novoj Rači, gdje će se u ponedjeljak od 19 sati održati koncert Mate Bulića. Na sam blagdan zabavni program počinje od 13, dok će u 22 sata biti vatromet"Nova Rača na račvanju stoljeća", naziv je manifestacije kojom Općina Nova Rača za sutra, 12. kolovoza najavljuje povijesni prikaz proslave blagdana Velike Gospe kroz stoljeća, piše KruGarešnica.

Tradiciju obilježavanja, od templara koji su izgradili crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije do današnjih dana, prikazat će po prvi put. Početak je ove subote u 20 sati i 30 minuta u parku u Novoj Rači.

Bit će to uoči blagdana Velike Gospe 15. kolovoza, čija je središnja proslava za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u Novoj Rači, u marijanskom biskupijskom svetištu Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Stiže legendarni Mate Bulić

Sve počinje sutra Likovnom kolonijom od 9 do 14 sati, također u parku. U nedjelju slijedi 11. Koncert marijanskih pučkih pjesama, u 19 sati u prostoru Komunalca Nova Rača (bivši Fenor).

Zabavni program kreće večeras na sajmištu u Novoj Rači, gdje će se u ponedjeljak, 14. kolovoza od 19 sati održati koncert Mate Bulića. Na sam blagdan zabavni program počinje od 13, dok će u 22 sata biti vatromet, piše KruGarešnica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku