Fotografija: Župan Marušić podržao je odluku Odbora za branitelje/ Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marušić podržao je odluku Odbora za branitelje/ Foto: BBŽ

Nova bolnička zgrada nosit će ime dr. Anđelka Višića, a nova ulica vozača Božidara Oreča

Doktor Višić bio je liječnik u Općoj bolnici Bjelovar koji je poginuo na povratku s intervencije, nakon pružanja pomoći ranjenim hrvatskim braniteljimaOdbor za branitelje Domovinskog rata Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije utvrdio je prijedlog zaključka da se nova zgrada bjelovarske Opće bolnice nazove po dr. Anđelku Višiću, prvom liječniku koji je poginuo na prvoj liniji bojišnice u studenome 1991. godine, piše BBŽ.

Predložili su i da se novoizgrađena ulica u sklopu bolnice nazove po Božidaru Oreču, vozaču saniteta koji je poginuo zajedno s dr. Višićem u Bastajskim Brđanima.

Odbor za branitelje BBŽ/ Foto: BBŽ
Odbor za branitelje BBŽ/ Foto: BBŽ

Doktor Višić je bio liječnik u Općoj bolnici Bjelovar, dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik 55. samostalnog bataljuna. Poginuo je na povratku s intervencije, nakon pružanja pomoći ranjenim hrvatskim braniteljima, pripadnicima Zbora narodne garde iz Bjelovara i Grubišnog Polja. Vozilo saniteta naišlo je na neprijateljsku zasjedu. Izrešetano je mitraljeskim mecima, a dr. Višić je na mjestu preminuo, prenosi BBŽ.

Župan Marko Marušić zahvalio je članovima odbora na svemu što su kao branitelji učinili za Hrvatsku te podržao njihove prijedloge koji će biti upućeni na raspravu i usvajanje vijećnicima Županijske skupštine