Fotografija: Zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, Nemanja, Gianluca i pročelnica Danica Cetin Pajer/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, Nemanja, Gianluca i pročelnica Danica Cetin Pajer/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Nemanja i Gianluca dobili darove zbog promocije Daruvara: "Nama je sve isto kao i prije!"

"Hvala im na prekrasnoj promociji Grada Daruvara, ali posebno sam sretna što žive u gradu kojeg vole i koji ih čini sretnim", rekla nam je zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi.Mladi Daruvarčani Nemanja, Gianluca, Filip i Matej preko noći su postali lokalne zvijezde zahvaljujući "glavnim ulogama" koje su imali u videu koje je poznati hrvatski youtuber Branimir Kamber snimio u Daruvaru, a kojeg je dosad pogledalo čak 40.000 ljudi.

Svojom su neposrednošću kao i poznavanjem povijesti Daruvara osvojili gledatelje i napravili sjajnu, vrlo spontanu promociju Daruvara pa se i tih 28 minuta videa pogleda gotovo u dahu i s osmijehom na licu.

Ako ste propustili hit-video Branimira Kambera, pogledajte ga ovdje: 

Danas su zbog toga Nemanja i Gianluca imali i prijem u uredu gradonačelnika Grada Daruvara gdje su ih dočekali zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi i pročelnica za gospodarstvo Danica Cetin Pajer.

Prekrasno ispričana priča

Naime, na inicijativu Radio Daruvara, Grad im je uručio darove u znak zahvale za promociju Daruvara, a Nemanja i Gianluca preuzeli su i nagrade za svoje prijatelje Filipa i Mateja. 

Tako su im Vanda Cegledi i Danica Cetin Pajer nakon kraćeg razgovora uručili poklon vrećice u kojima se, između ostalog, nalazio med i detektivski roman Dejana Šorka "Kupelj boga Silvana" čija se radnja odvija u Julijevu parku. Također su dobili i besplatne ulaznice za daruvarski Termalni vodeni park do 31. kolovoza, a moći će i besplatno koristiti teniske terene.

Foto: Screnshoot Youtube
Foto: Screnshoot Youtube

- Posebno mi je drago što su četiri mlade osobe tako prekrasno ispričale priču o gradu Daruvaru kojeg mi odrasli ponekad nismo ni tako svjesni. Kroz njihove oči vidimo da žive u gradu kojeg vole i koji im se sviđa. Nadam se da će to biti i poruka svim našim mladima da žive u jednom prekrasnom gradu koji pruža sve što mladima treba. Djeca u ovom gradu su sretna i to je nama najvažnije. I ja sam ostala iznenađena s njihovim znanjem, ni ja nisam znala neke stvari koje oni znaju. Hvala im na prekrasnoj promociji Grada Daruvara, ali posebno sam sretna što žive u gradu kojeg vole i koji ih čini sretnim - rekla nam je zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi. 

U tom smo se trenutku okrenuli prema Nemanji i Gianluci i, baš kao da se nalazimo u videu, ugledali Gianlucu kako široko zijeva i rukom pokriva usta. Odmah se nasmijao, znao je da možda nije ispalo najpristojnije, ali došlo mu je i što se sad može. A Cegledi i Cetin Pajer su se odmah počele smijati. 

Lijep osjećaj

- Zaista su promovirali naš grad na jedan drukčiji način. Neke su podsjetili na ljepote našeg grada, a drugi su možda tek prvi put čuli za njih. Zatim, pokazali su zavidno poznavanje povijesti grada. A to znanje imaju jer ih je zanimalo i jer im je stalo - rekla nam je pročelnica za gospodarstvo Danica Cetin Pajer. 

Gianluca je opet zijevnuo i opet sve nasmijao. Da ga malo trgnemo, pitali smo ga prilaze li mu djevojke sada više nego prije?

- Ma ne, sve je isto kao prije - smije se Gianluca.

Foto: Screnshoot Youtube
Foto: Screnshoot Youtube

- Ništa se nije promijenilo, mene tu i tamo netko zna zaustaviti u gradu zbog tog videa, ali ne baš često - govori nam Nemanja. 

Svjesni su da će zbog videa u kojem su glavne zvijezde Daruvar možda posjetiti i neki ljudi koji dosad nisu planirali doći. 

- Da, svjesni smo toga i lijep je to osjećaj. S Branimirom Kamberom se čujemo često. Najavio nam je da će uskoro doći u Daruvar pa ćemo se ponovno malo družiti - u opuštenom nam tonu govore Nemanja i Gianluca.

Kliknuo s Kamberom

- U početku mi je bilo malo neobično kada smo krenuli snimati, ali brzo sam se naviknuo - govori nam Nemanja. 

- Meni nije bilo neobično, ja sam odmah nekako kliknuo s Kamberom - smije se opet Gianluca.

Branimir Kamber, autor videa o Daruvaru/Foto: Jure Mišković/CROPIX
Branimir Kamber, autor videa o Daruvaru/Foto: Jure Mišković/CROPIX

I točno možete osjetiti kako ni Nemanja ni Gianluca ne misle da su napravili nešto posebno. Samo su bili svoji, spontani i razigrani. Djeca koja ne znaju glumiti kao što to znaju odrasli.