Fotografija: Foto: Pakrački list
Galerija
Foto: Pakrački list

Nada iz Lipika 'oživjela' pakračku Jedinicu: "To će biti miran kafić s ugodnim ambijentom"

Nisam „vrbovala“ zaposlenike ostalih kafića jer jako poštujem ugostiteljsku etiku, nema šanse da bih si to dozvolila, kaže Nada ZeljkovićU Pakracu u Bolničkoj ulici ponovno je otvoren kafić koji je zadržao i svoje, lokalcima otprije poznato ime, samo u drukčijem obliku. Radi se o „Jedinici“ koja je prije nosila naziv „No1“, a nova vlasnica lokala je Nada Zeljković iz Lipika koja je dugi niz godina uspješno vodila lipički restoran „Nada“, piše Pakrački list.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Na otvaranje kafića u Pakracu, odlučila se prvenstveno iz razloga što u Lipiku u ovom periodu nije bilo ni jednog dostupnog lokala koji zadovoljavaju njenim kriterijima.

- Caffe bar Jedinica bi trebao biti kafić mirnijeg tipa i ugodnog ambijenta jer je i dosad bio poznat kao mjesto gdje se uglavnom okupljala srednja generacija, a u koji je, naravno, dobrodošla i mlađa generacija. Cijene su u skladu s ostalim kafićima, a vidiš i po radnom vremenu (zimsko 6:00 - 22:00, ljetno 6:00 - 23:00) da tu neće biti „lumpovanja“ do tri ujutro uz živu glazbu - objasnila nam je Nada u jednom dahu.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Bivši vlasnik vodio je u ovom ugostiteljskom objektu i restoran i kafić, no kako saznajemo od Nade, ona nema takvih planova te će se zadržati samo na kafiću u kojem će se puštati pretežito domaća glazba iz regije. Otvorena je i vanjska terasa, a za razliku od ostalih, vrlo lako je našla zaposlenike rekavši kako su joj se brzo javila tri konobara čim je pustila priču o otvaranju „Jedinice“. - Nisam „vrbovala“ zaposlenike ostalih kafića jer jako poštujem ugostiteljsku etiku, nema šanse da bih si to dozvolila, a isto tako nisam povukla ovdje ni zaposlenike mog bivšeg restorana jer je dogovor da oni ostaju u restoranu. Inače, njih bi odmah sutra dovela jer sam bila jako zadovoljna s njima - kaže Nada.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Uvijek vesela i spremna na šalu, Nada nas je nasmijala prokomentiravši u svom stilu njenog dragog gosta, kojeg nećemo imenovati. Čim je ušao u kafić uz veseli zvižduk, „ispalila“ je: „Mili, ovo ti je najsigurniji znak da je kafić otvoren čim je on ušao i fićuka.“ Kod Nade nikad nije dosadno.