Fotografija: Ovo je priča koja svakome može poslužiti kao inspiracija/Foto: Privatni album
Galerija
Ovo je priča koja svakome može poslužiti kao inspiracija/Foto: Privatni album

Mirjana i Šokica vole se još od škole. Obećala mu je brak ako doživi 50. Jučer je održala obećanje!

Osim što nikome nisu govorili o svom naumu, čini se kako ni njih dvoje nisu bili sigurni hoće li to uistinu i učiniti. Upravo to ovu ljubavnu priču čini još nevjerojatnijomDARUVAR - Žena “sa srcem velikim kao kuća” koju Daruvarčani, ali i mnogobrojni ljudi izvan toga grada, poznaju kao strastvenu zaštitnicu bolesnih, starih i napuštenih životinja, udala se na svoj 50. rođendan! Ona je Mirjana Oliver, humanitarka i dobitnica Plakete Grada Daruvara za nesebično pomaganje životinjama, ali i ljudima u potrebi.

Udaja na njezin rođendan ne bi bila možda ništa neobično da taj čin ova žena koja uistinu živi po svom, nije učinila na potpuno nesvakidašnji način koji bi mnogima bio krajnje nezamisliv.

Prvi poljubac u braku Dalibora Doležala i Mirjane Oliver/Foto: privatni album
Prvi poljubac u braku Dalibora Doležala i Mirjane Oliver/Foto: privatni album

E, to je Mirjana! Da se udala za svojeg dugogdišnjeg partnera s kojim dijeli dobro i zlo pune 32 godine, ali i načinom na koji je to učinila, Mirjana je svoje sugrađane obavijestila sinoć malo iza ponoći.

"Da, dobro ste pročitali..."

“Od srca hvala svima na lijepim željama za moj 50. rođendan, za koji sam mislila da ga neću doživjeti! Ali bojim se da ćete mi morati još jednom čestitati jer smo se Šokica i ja, nakon 32 godine otkako smo zajedno, danas i vjenčali! Da, dobro ste pročitali, vjenčali smo se. A priča o vjenčanju krenula je tako što se bližio moj 50. rođendan i što sam si ja zamislila da ću se na dan svog 50. rođendana vjenčati ili nikad ni neću.

Mirjana i Šokica nakon 32 godine izrekli su sudbonosno DA. I to na prilično nevjerojatan način.../Foto: Privatni album
Mirjana i Šokica nakon 32 godine izrekli su sudbonosno DA. I to na prilično nevjerojatan način.../Foto: Privatni album

I tako sam Šokici rekla da za rođendan, ako ga doživim, jer sam bila uvjerena da neću, želim da me oženi”, započela je svoju nevjerojatnu priču Mirjana i pojasnila kako njezin Šokica zbog te najave nije mogao spavati jer je jako dobro znao da je ona oduvijek bila protiv vjenčanja.

Matičar rekao "ne može"

- Iako je mislio da se zezam, par dana prije rođendana, pitao me jesam li bila kod matičara. Rekla sam da još nisam, no da ću otići. Drugi dan ponovno me pitao isto, a ja sam mu ponovila da ću otići, dok sam u sebi mislila kako zapravo neću. Onda je došao ponedjeljak prije tjedan dana. Škica me nazvao  sada rekao: “Idi kod matičara!” Vidjela sam da je vrag odnio šalu pa sam stvarno otišla kod matičara, uvjerena da za tjedan dana ne može biti vjenčanje, pa da sam ne znam tko! I tako i biva. Daruvarski matičar je rekao da može, ali tek za mjesec dana, prepričava Mirjana svoju najnoviju životnu zgodu i priznjae kako se tada zainatila...

Dalibor Doležal i Mirjana Oliver s kumovima nakon vjenčanja/Foto: privatni album
Dalibor Doležal i Mirjana Oliver s kumovima nakon vjenčanja/Foto: privatni album

- E sad, kada meni netko nešto kaže da se ne može, e, onda ja dokažem da se može. Znam, tvrdoglava sam do bola! I tako dođem ja do matičara u Pakracu.

Ispričam ja njemu da u ponedjeljak punim 50 godina i da se želim baš tada udati i gospodin matičar kaže: “Dođite sutra i donesite podatke o kumovima”.

Mirjana je za svoj humanitarni rad dobila Plaketu Grada Daruvara/Foto: Grad Daruvar
Mirjana je za svoj humanitarni rad dobila Plaketu Grada Daruvara/Foto: Grad Daruvar

S obzirom da nisam htjela da itko zna da ćemo se vjenčati, pitala sam ga mogu li nepoznatim ljudima platiti da nam budu kumovi, što je matičar potvrdio da mogu. Sigurno si je pomislio “koja je ovo budaletina”, šali se na svoj račun ova luckasta Daruvarčanka i prepričava da je Šokica, kada mu je sve ispričala - sjeo na terasu i piljio u jednu točku.

Najneobičniji rođendanski poklon

Budući da je vrijeme prolazilo, a Šokica nije tražio kuma, Mirjana je stvari preuzela u svoje ruke. Nazvala je dugogodišnje prijatelje Dianku i Mexa i onako iz vedra neba im rekla da trebaju kumove, pa ako ništa ne rade u ponedjeljak popodne, neka im se pridruže na vjenčanju.

- U roku keks sam i to riješila i jučer dobila najljepši i najneobičniji rođendanski poklon. Od srca hvala Mexovima (Hanji i Nikoli) i Ćevapovima (Diani i Bruni) koji su bez razmišljanja pristali na ovu našu ludost i podržali nas u njoj. Hvala Irkici koja nam se također pridružila i koja nas je slikala.

Nikola Guberović upisuje se kao kum u Knjigu vjenčanih/Foto: privatni album
Nikola Guberović upisuje se kao kum u Knjigu vjenčanih/Foto: privatni album

I unaprijed hvala svima vama koji ćete nam čestitati i zaželjeti nam da bar još 32 godine budemo zajedno i da Šokica istrpi sve moje ludosti i gluposti koje mi padnu na pamet. Hvala dragoj Lidiji kojoj sam prvoj rekla jer me je nazvala odmah nakon što smo sve dogovorili i koja je počela vrištati od sreće zbog nas. Hvala gđi. Ines Maletić koja me je zagrlila i zaželjela nam sve najbolje, baš onako kako bi to napravila moja mama Micika da je živa!

Kratka haljina

Ostatku rodbine rekli smo nakon vjenčanja što smo napravili i pomalo ih šokirali, ostaje još moj tata da mu kažemo, to ćemo danas, nismo ga htjeli šokirati prije spavanja, prepričava Mirjana i na kraju zahvaljuje i sestrični Ivani koja joj je jučer ujutro hitno skraćivala haljinu, ni ne znajući za što ju treba.

Malo – pomalo, kuća u kojoj Mirjana živi sa svojim partnerom Daliborom pretvorila se u sklonište za životinje/Foto: Privatni album
Malo – pomalo, kuća u kojoj Mirjana živi sa svojim partnerom Daliborom pretvorila se u sklonište za životinje/Foto: Privatni album

- Jer nema smisla da na vjenčanje dođem u dugačkoj haljini, jer to onda ne bi bila ja! Hvala cvjećarnici Andy na buketiću koji smo dobili od njih na poklon! I tako danas slavim 50 godina, 32 godine veze i prvi dan braka s mojom ljubavi Šokicom, zaključuje svoju unikatnu priču Mirjana Oliver.

Mirjani i njezinom Daliboru od srca čestitamo i želimo u životu još puno sličnih životnih zgoda!

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!