Fotografija: Mirjana Oliver zahvalna je na nagradi koju smatra ne samo svojom, već od svih onih koji njoj pomažu u humanitarnom radu/Foto: Grad Daruvar, Privatni album
Galerija
Mirjana Oliver zahvalna je na nagradi koju smatra ne samo svojom, već od svih onih koji njoj pomažu u humanitarnom radu/Foto: Grad Daruvar, Privatni album

Mirjana Oliver dobila Plaketu Grada Daruvara: "Nema vrjednije nagrade od spasiti nekome život"

Trenutno se u našem domu nalazi 30-tak životinja. Većina njih je teško bolesna i kao takvi su neudomljivi. Svoje zadnje dane provest će kod nas, kaže MirjanaDARUVAR – Jedna od nagrađenih Daruvarčanki koja je povodom Dana Grada jučer dobila Plaketu Grada Daruvara je i Mirjana Oliver. Malo tko u gradu ne zna za ovu humanitarku koja dugi niz godina brižno čuva, pazi i spašava mahom ozlijeđene životinje o kojima nitko ne želi preuzeti brigu. Priču o Mirjani i njezinom humanitarnom putovanju koju smo radili prije godinu i pola dana, možete pročitati OVDJE.

Nakon jučerašnjeg priznanja, Mirjana nije skrivala zadovoljstvo, no naglasila je kako ova nagrada nije samo njezina…

Malo – pomalo, kuća u kojoj Mirjana živi sa svojim partnerom Daliborom pretvorila se u sklonište za životinje/Foto: Privatni album
Malo – pomalo, kuća u kojoj Mirjana živi sa svojim partnerom Daliborom pretvorila se u sklonište za životinje/Foto: Privatni album

-Nema vrjednije nagrade od spasiti nekome život, ali nagrada je dobiti i Plaketu od Gradskog vijeća Grada Daruvara za humanitarni i volonterski rad samostalnog zbrinjavanja napuštenih životinja u cilju organiziranja pomoći životinjama.

Zasluga svih zajedno

Moram priznati da o ovome nisam niti sanjala, a kad sam saznala za to, to mi je  stvorilo veći stres nego kad bih spašavala neku životinjicu, dok me pomahnitali vlasnik ganja vilama. No, važno je naglasiti da ovu Plaketu nisam zaslužila samo ja, nego SVI VI koji ste zadnjih 14,5 godina pomagali meni da ja mogu pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Kako često volim reći, ja sam samo jedna mala karika u lancu dobrih ljudi koji doslovno uzimaju od svojih usta da bi pomogli drugima i da nije bilo VAS, sama puno ne bi mogla napraviti.

Kao što znate, kroz našu kuću prošle su stotine i stotine životinja, a to samo zahvaljujući mojem Šokici, mojem dečku, mojem životnom partneru, desnoj ruci i mojem razumu, jer ljude kao ja najčešće vodi „ne razum“, a koji je otvorio vrata svojeg doma za sve one koji su ga privremeno ili trajno trebali.

Mirjana je posljednjih 14,5 godina posvetila nesebičnom pomaganju životinjama/Foto: Privatni album
Mirjana je posljednjih 14,5 godina posvetila nesebičnom pomaganju životinjama/Foto: Privatni album

Moram naglasiti, da pomaganje životinjama uvijek veže i pomaganje ljudima, pa sam posebno sretna što smo neko kratko vrijeme privremeni dom pružili i jednoj maloj djevojčici koja je zahvaljujući opet svima nama zajedno, dobila novu obitelj i izrasla u sretnu djevojku koju mi, iako nije ostala kod nas, smatramo svojom.

Trenutno se u našem domu nalazi 30-tak životinja, nažalost većina njih je stara i teško bolesna i kao takvi su neudomljivi i svoje zadnje dane provest će kod nas, a mi ćemo im pružiti najbolju moguću skrb koju možemo. Zato se nadam da ćete i dalje biti sa nama i uz nas kad vas budemo trebali!

Čestitam svima na ovoj Plaketi, jer zajedno smo je zaslužili, emotivno je poručila Mirjana.

Predložio ju Karaula

Inače, za ovu nagradu predložio ju je Tomislav Karaula.

-Izuzetno sam ponosan što je Mirjana Oliver dobila Plaketu Grada Daruvara za humanitarni i volonterski rad samostalnog zbrinjavanja napuštenih životinja u cilju organiziranja pomoći životinjama.

Umiljate mace/Foto: Privatni album
Umiljate mace/Foto: Privatni album

-Mirjana Oliver već dugi niz godina pomaže napuštenim životinjama na području Daruvara i okolice. Uz svoj posao, svakodnevno pomaže u zbrinjavanju, liječenju i traženju doma za napuštene životinje. Također, pomagala je i sugrađanima koji su bili u nestašici, neimaštini i sugrađanima koji su živjeli u neadekvatnim životnim uvjetima. Uljepšala je mnoge živote ljudi, ali i životinja. Svojim humanitarnim radom iz dana u dan pokazuje da Daruvar zaista ima kvalitetnu osobu koja je spremna unatoč svemu pomoći. Svakodnevno nesebično odvaja od sebe kako bi pomogla drugima. U svom dugogodišnjem humanitarnom radu pokazala je nesebičnost i neiskvarenost.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Odvajajući od sebe pokazala je kako male stvari mogu uljepšati živote mnogih. Pokazala je unatoč svemu da je spremna i dalje pomagati svima onima kojima je to potrebno. O njezinom humanitarnom radu mogu svjedočiti mnogi naši sugrađani, samo je potrebno reći „Mirjana Oliver“ i većina naših sugrađana znat će o kome se radi i koliko je učinila za mnoge u gradu Daruvaru, zaključio je Karaula.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!