Fotografija: Medicinska škola Bjelovar
Galerija
Medicinska škola Bjelovar

Medicinska škola Bjelovar ulazi u grand finale projekta: "Postali smo regionalni lider"

Medicinska škola Bjelovar postat će ključno središte kompetencija koje će oblikovati budućnost strukovnog obrazovanja u Bjelovaru i šireMedicinska škola Bjelovar, noseći sa sobom 60 godina neprocjenjivog iskustva, usmjerava se prema grandioznom finalu svog revolucionarnog projekta "Uspostava regionalnog centra kompetentnosti (RCK) Medicinske škole Bjelovar". S potporom Europskog socijalnog fonda, čija je ukupna vrijednost 28.852.446,81 kuna, odnosno 3.829.377,77 eura, ovaj projekt transformira pejzaž strukovnog obrazovanja.

Niz konferencija, sajmova i okruglih stolova, uz skorašnju završnu konferenciju, svjedoče ključnim trenucima u razvoju projekta i razmjeni iskustava između stručnjaka, kolega i partnera u obrazovnom sektoru. Voditeljica projekta, Julija Jambreković Polančec, izražava zadovoljstvo projektom koji ulazi u svoj grand finale, ističući kako se sav napor isplatio.

Početak nove ere

„Škola je, kroz ovaj projekt, postala regionalni lider u obrazovanju medicinskih sestara, dentalnih tehničara i drugih struka. Završna konferencija, koja se približava, označit će kraj aktivne faze projekta i pripreme za početak nove ere u strukovnom obrazovanju Bjelovara i okolnih područja. Mogu potvrditi kako smo ušli u grand finale. Sav rad nas i naših suradnika na projektu se konačno isplatio.“ – rekla je voditeljica projekta Julija Jambreković Polančec.

Škola, koja je oblikovala generacije učenika za različita zanimanja u sektoru zdravstva, kroz ovaj projekt je razvila nove obrazovne programe i kurikulume. Fokus je stavljen na stvaranje obrazovnih programa koji odgovaraju na potrebe tržišta rada te modernizaciju infrastrukture kako bi se omogućilo učenicima da relevantna znanja i vještine stječu u uvjetima poput onih na radnom mjestu.

Zahtjevi tržišta rada

„Nakon završetka projekta, planiramo potpuno iskoristiti implementiranu tehnologiju i opremu. To uključuje daljnje unaprjeđenje procesa učenja, razvoj novih vještina i znanja te prilagodbu nastavnih programa suvremenim zahtjevima tržišta rada. Ove investicije će dugoročno poboljšati obrazovno iskustvo naše škole.“ - rekla je ravnateljica projekta Biljana Balenović. 

Završetkom projekta, Medicinska škola Bjelovar postat će ključno središte kompetencija koje će oblikovati budućnost strukovnog obrazovanja u Bjelovaru i šire. Ravnateljica škole ističe da će skorašnja završna konferencija privući pažnju zajednice, dionika u obrazovanju te predstavnika lokalnih vlasti. Svi s nestrpljenjem očekuju zaključke i planove za daljnji razvoj ovog značajnog projekta.

Gospodarski razvoj regije

Zajednica će imati koristi od infrastrukture i inovacija iz projekta kroz kvalitetnije obrazovanje mladih, pripremljenost za tržište rada te poticanje gospodarskog razvoja regije. Održivost i daljnji razvoj RCK-a bit će postignuti kroz pažljivo upravljanje resursima i suradnju s dionicima u zajednici.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

(Sponzorirani sadržaj)