Fotografija: Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković

Marušić: "Ne idem u Rovišće. Cijelo naše društvo trebalo bi se distancirati od Milanovića"

"Ja još uvijek čvrsto vjerujem da je naša budućnost vedra, a da je on samo jedna tužna epizoda", stoji u objavi Marka MarušićaU Općini Rovišće, poznatoj kao najvećoj utvrdi HDZ-a, zakazana proslava 29. godišnjice postojanja općine zbog dolaska predsjednika države Zorana Milanovića postaje nacionalna priča broj jedan. 

Naime, zbog učestalih verbalnih napada na HDZ i njegova predsjednika, a ujedno i premijera RH, Andreja Plenkovića, stranka je Milanovića proglasila nepoželjnom osobom na javnim događanjima. Načelnik Općine Rovišće Slavko Priščan još je prije ove eskalacije na proslavu pozvao predsjednika Milanovića. Poziv je predsjednik prihvatio i programom je predviđeno da u srijedu u Rovišću održi kraći govor te zajedno ruča s lokalnim predstavnicima vlasti. Pretpostavljalo se da bi nakon završetka službenog protokola mogao dati izjave novinarima. 

Načelnik Prišćan se zbog nedavnog zaoštravanja odnosa HDZ-a s Pantovčakom sada našao u poziciji u kojoj treba dočekati gosta kojeg HDZ ne želi, ali ga on mora primiti. Kako je sam rekao za Jutarnji list, glupo bi bilo sada povući pozivnicu.

Pozivnica je, inače poslana i premijeru i predsjedniku Sabora, ali oni se u srijedu neće pojaviti u općini Rovišće. Protokole je trebao zadovoljiti župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić (HDZ) kao izaslanik premijera Plenkovića, ali župan je kasno navečer na svom službenom Facebook profilu objavio kako ipak neće ići u Rovišće.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

"Sutra sam trebao sudjelovati na danu općine Rovišće kao župan te izaslanik predsjednika Vlade.

S obzirom da u medijima vidim kako se tamo očekuje i Zoran Milanović, odlučio sam da ne idem sutra u Rovišće. Držim da bi se cijelo naše društvo trebalo distancirati od tog čovjeka koji svakodnevno laže, vrijeđa, širi mržnju i razdor među nama.

Sudjelovati na obilježavanju općine, pa makar ona bila i u našoj županiji, gdje glavnu riječ ima čovjek koji koketira s udbašima, a Ukrajince koji brane goli život smatra krivcima za rusku agresiju, za mene je neprihvatljivo.

Znam, neki će reći, ali on je izabrani predsjednik. Točno, međutim, nije li smisao izbora da izaberemo najbolje među nama, ako se tako ponašaju najbolji među nama, onda je naša budućnost upitna. No, ja još uvijek čvrsto vjerujem da je naša budućnost vedra, a da je on samo jedna tužna epizoda", stoji u objavi Marka Marušića.