Fotografija: Prijem u daruvarskoj Gradskoj upravi/ Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Prijem u daruvarskoj Gradskoj upravi/ Foto: Predrag Uskoković

Lneniček primio nadarene robotičare: "Vjerujem da će dio njih ostati u Daruvaru"

Drago mi je da mlade generacije, uz pomoć mentora i škole naravno, pokazuju zavidno znanje i to ne samo na razini naše županije i Republike Hrvatske, već i na međunarodnoj sceni, kaže LneničekDaruvarski gradonačelnik Damir Lneniček i njegova zamjenica Vanda Cegledi primili su učenike daruvarske Tehničke škole i njihove mentore, koji su na na međunarodnom natjecanju ROBO 2022 ostvarili sjajne rezultate.

Daruvar nije samo turizam

- Kao bivši učenik Tehničke škole posebno sam ponosan na uspjeh ovih mladih ljudi. Drago mi je da mlade generacije, uz pomoć mentora i škole naravno, pokazuju zavidno znanje i to ne samo na razini naše županije i Republike Hrvatske, već i na međunarodnoj sceni. Vjerujem da će dio ovih sjajnih učenika nastaviti brusiti svoje znanje u našeg gradu, a možda i otvoriti poduzeće ovdje. Ovo je samo još jedan dokaz da Daruvar ima još toga za ponuditi, osim turizma, jer robotika je definitivno budućnost, poručio je gradonačelnik Damir Lneniček te još jednom čestitao mladim robotičarima na sjajnom uspjehu. 

Mladi daruvarski robotičari/ Foto: Predrag Uskoković
Mladi daruvarski robotičari/ Foto: Predrag Uskoković

Vanda Cegledi i Damir Lneniček/ Foto: Predrag Uskoković
Vanda Cegledi i Damir Lneniček/ Foto: Predrag Uskoković

Podsjetimo, mladi Daruvarčani su na natjecanju koje se od 28 veljače do 3.ožujka održalo u češkom Plzňu, osvojili prvo i drugo mjesto u ukupnom poretku, a odlične rezultate ostvarili su i u zasebnim kategorijama. 

Sjajan rezultat

Boje Tehničke škole Daruvar, a ujedno i cijele države, u Češkoj su predstavljali Matej Golub i Nikola Lončar te mentor Krunoslav Kulhavi, Mateo Finek i Luka Turi te mentor Tomislav Kral i Josip-Benjamin Szabo i Marin Pontoni te mentor Alen Klubička.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

Točnije, titulom prvaka okitili su se Matej Golub i Nikola Lončar, dok su drugo mjesto osvojili Mateo Finek i Luka Turi, a više o cijelom natjecanju i nastupu daruvarskih robotičara možete pročitati OVDJE

Bitnu ulogu imali si u mentori/ Foto: Predrag Uskoković
Bitnu ulogu imali si u mentori/ Foto: Predrag Uskoković