Fotografija: Lipički vrtićanci bili su na prvom pravom planinarenju i pritom su uživali u prirodi i pogledu"/Foto: Compas
Galerija
Lipički vrtićanci bili su na prvom pravom planinarenju i pritom su uživali u prirodi i pogledu"/Foto: Compas

Lipički vrtićanci na prvom pravom planinarenju: "Osvojili Točkicu i uživali u prirodi i pogledu"

Djeca su prvi puta hodala šumom više od dva sata te tako ušla u povijest kao prva generacija lipičkih vrtićaraca koja je „osvojila“ „Točkicu“. Jako ih je bitno učiti da čuvaju i poštuju prirodu, poručuju iz vrtićaLIPIK - Djeca i odgojiteljice dviju mješovitih skupina „Ježići“ i „Leptirići“ te djeca predškole „Pčelice“ Dječjeg vrtića Kockica Lipik zajedno s hrvatskim planinarskim društvom „LIPA“ Lipik obišli su planinarsko sklonište „Točkica“, piše Compas.

Dva sata djeca su hodala predivnom šumom/Foto: Compas
Dva sata djeca su hodala predivnom šumom/Foto: Compas
Predivni pogled/Foto: Compas
Predivni pogled/Foto: Compas

Ideja izleta, kojom se povezalo vrtićarce s planinarima, u nadi da će se od najranijeg djetinjstva početi družiti s prirodom, došla je od direktora Turističke zajednice Grada Lipika Hrvoja Kovačića. Tako su djeca u pratnji članova planinarskog društva „Lipa“ prošetala do  „Točkice“. I ne samo prošetala, već su prvi puta hodala šumom više od dva sata, računajući i povratak te tako ušla u povijest kao prva generacija lipičkih vrtićaraca koja je „osvojila“ „Točkicu“.

Penjanje na Vidikovac Brdo

-Uživanje u prirodi, svježem zraku, prekrasnom pogledu i društvu prijatelja ne može se mjeriti ni sa čim. Moramo istaknuti da ručak nakon nekoliko sati provedenih u prirodi nikad nije bio bolji! Planirani hodogram je ostvaren! U 9 sati pošli smo iz vrtića prema parkiralištu nasuprot Gradske uprave, upoznali se s vodičem, ušli u vlak i odvezli se do Skenderovaca. Formiranom kolonom planinarskom stazom krenuli smo u 9:30h do odredišta. Nakon što smo došli na „Točkicu“ slijedio je odmor i penjanje do vidikovca „BRDO“.

Zasluženi odmor/Foto: Compas
Zasluženi odmor/Foto: Compas

Na vidikovcu smo razgledavali pejzaže Lipika i Pakraca te se orijentirali uz pomoć dalekozora i kompasa. Po povratku na „Točkicu“ uslijedilo je druženje, odmor i ručak.

Ljubavnom stazom

Do Skenderovaca smo se vraćali stazicom SRDACA – ljubavnom stazom. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da se odazovu izletu kada bude  organiziran od strane Turističke zajednice Grada Lipika i Planinarskog društva  „Lipa“, a mi u proljeće ponovo, samo u još jačem sastavu, krećemo put planinarskog skloništa „Točkica“. Ići će i mješovita skupina iz područnog vrtića u Poljani, poručuju iz vrtića.

Vrijeme provedeno u prirodi svima je godilo/Foto: Compas
Vrijeme provedeno u prirodi svima je godilo/Foto: Compas
Mališani su uživali na izletu/Foto: Compas
Mališani su uživali na izletu/Foto: Compas

Svi ste čuli za onu poslovicu, od malih nogu se uči, a isto tako od malih nogu se stječu dobre i loše navike, stoga je bitno djecu usmjeriti prema poštivanju i čuvanju prirode, kretanju i druženju, piše Compas.

Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas