Fotografija: Gradonačelnik Zlatko Mađeruh potpisao je ugovor s izvođačem radova/Foto: Grad Grubišno Polje
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh potpisao je ugovor s izvođačem radova/Foto: Grad Grubišno Polje

Kreće dogradnja vrtića u Grubišnom Polju: "Imat će solarnu elektranu na krovu i brojne sadržaje"

Radovi su vrijedni oko 258 tisuća eura bez PDV-a, a posao je dobio Građevinski obrt Lagundžić iz Grubišnog PoljaGrad Grubišno Polje proveo je postupak javne nabave za projekt dogradnje Dječjeg vrtića Tratinčica Grubišno Polje.

Kako se navodi na stranicama Grubišnopolje.hr, kao najpovoljniji ponuditelj odabran je Građevinski obrt "Lagundžić" iz Grubišnog Polja s cijenom ponude u iznosu od oko 258.000 eura bez poreza na dodanu vrijednost.

Povećava se broj djece

Projekt obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju zgrade javne i društvene namjene, a dograđeni dio ukupne površine 200 četvornih metara sastojat će se od grupne sobe, trijaže, garderobe, sanitarija, natkrivene i nenatkrivene terase s rampom u prizemlju. Na krovu je previđena izgradnja sunčane fotonaponske elektrane, ukupne vršne snage 10 kW, koja će proizvoditi električnu energiju pretežno za vlastitu potrošnju tog objekta.

Prema, s odabranim izvođačem potpisanom ugovoru, završetak izvođenja svih radova je najkasnije u roku od deset mjeseci, računajući od dana uvođenja u posao. Projekt dogradnje vrtićke zgrade je u okviru Nacionalnog programa oporavka i otpornosti kandidiran na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja, te je Gradu odobren iznos od oko 160.000 eura. Budući da je riječ o dogradnji na postojeću zgradu, radovi neće remetiti uobičajen rad vrtića.

Projektu nedostaje 130.000 eura

- Vrtić ovoga kapaciteta nije dostatan za upis sve djece jer se broj povećava, pa nam je dogradnjom vrtića s prostorom za još jednu odgojnu skupinu želja izbjeći liste čekanja. U projektu nam nedostaje oko 130.000 eura. Trenutno to mislimo zatvoriti vlastitim sredstvima ili kreditnom linijom, a mogućnost je da ih ostvarimo i iz NPOO-a i na kraju imati vrlo malo vlastitoga udjela - kazao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Potpisan je i ugovor s nadzorom koji će provoditi tvrtka B-projekt. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!