Fotografija: U Bjelovaru je održana međukonferencija projekta Uspostave regionalnog centra kompetentnosti/Foto: Medicinska škola Bjelovar
Galerija
U Bjelovaru je održana međukonferencija projekta Uspostave regionalnog centra kompetentnosti/Foto: Medicinska škola Bjelovar

Iskorak u obrazovanju: "Polaznici centra kompetentnosti lakše će se zaposliti"

"Ponosni smo na nove programe usavršavanja za medicinske sestre, simulacijski centar, novoopremljeni dentalni laboratorij i laboratorij za fizikalnu terapiju", izjavila je Tina Jelić-Balta, voditeljica RCK-aBJELOVAR - U prostoru Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru održana je međukonferencija projekta Uspostave regionalnog centra kompetentnosti.

Na trećoj, i posljednjoj, međukonferenciji predstavljene su do sada odrađene projektne aktivnosti koje su usmjerene na modernizaciju i kadrovsko unapređenje obrazovanja uz promociju zanimanja u sektoru zdravstva, a prikazan je i rad novog simulacijskog centra.

Ozbiljno ulaganje

-Danas s ponosom ističem da smo gotovo sve planirane projektne aktivnosti realizirali ili ih privodimo kraju. Iza nas je puno rada i truda i svladanih izazova no već sada možemo reći da smo učinili uspješnu stvar i iskorak u strukovnom obrazovanju u Republici Hrvatskoj. Naučili smo puno, napravili puno i vjerujemo da će naš rad u budućnosti učiniti Bjelovarsko-bilogorsku županiju i Grad Bjelovar prepoznatljivim centrom u obrazovanju zdravstvenih kadrova. Veselim se što su s nama danas i neki novi partneri i suradnici što znači da ovo nije kraj već početak novih aktivnosti, izjavila je ravnateljica Medicinske škole Bjelovar, Biljana Balenović.

Foto: Medicinska škola Bjelovar
Foto: Medicinska škola Bjelovar

-Projekt dogradnje Regionalnog centra kompetentnosti i projekt Uspostave Regionalnog centra kompetentnosti su ugovoreni u ukupnoj vrijednosti od 62.226.527,32 milijuna kuna odnosno 8.258.879,40 eura, što dovoljno govori o ozbiljnosti ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u područje obrazovanja. Važno je naglasiti da je na projektu radilo preko 100 zaposlenika, dio od strane 13 partnera, a dio od strane odgojno obrazovnih radnika Medicinske škole Bjelovar. S obzirom da je Bjelovarsko-bilogorska županija osnivač Medicinske škole Bjelovar, međukonferenciji su nazočile i pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i mlade, Andrea Bengez.

Foto: Medicinska škola Bjelovar
Foto: Medicinska škola Bjelovar
Foto: Medicinska škola Bjelovar
Foto: Medicinska škola Bjelovar

Tijekom cijelog trajanja oba Projekta, dogradnje i uspostave Regionalnog centra, navedeni upravni odjeli su zajednički sudjelovali u provedbi te je cilj tim putem i dalje nastaviti, izjavila je voditeljica projekta Uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar, Julija Jambreković Polančec.

Novi programi usavršavanja

Kreiranjem tržišno oblikovanih programa u suradnji s poslodavcima te primjenom inovativnih modela učenja, tehnologija i trendova, učenici i polaznici RCK-a poboljšat će izlazne kompetencije i zapošljivost.

Foto: Medicinska škola Bjelovar
Foto: Medicinska škola Bjelovar
Foto: Medicinska škola Bjelovar
Foto: Medicinska škola Bjelovar

-Međukonferencija je uvijek prilika da se podsjetimo u kojoj smo fazi realizacije projekta i što nam je preostalo od planiranih aktivnosti. S ponosom možemo konstatirati da smo realizirali gotovo sve aktivnosti, ostvarili mjerljive ishode i zadovoljili pokazatelje. Sada se sa zadovoljstvom možemo osvrnuti oko sebe i uživati u učinjenom. Posebno želim istaknuti nove programe usavršavanja za medicinske sestre, simulacijski centar, novoopremljeni  dentalni laboratorij, novoopremljeni laboratorij za fizikalnu terapiju. Na kraju želim zahvaliti svim partnerima koji su tijekom protekle tri i pol godine bili rame uz rame, kolegicama i kolegama koji su uvijek bili spremni na suradnju i našim učenicima na strpljenju i razumijevanju, izjavila je Tina Jelić-Balta, voditeljica Regionalnog centra kompetentnosti i asistentica ravnateljice na projektu Uspostava regionalnog centra kompetentnosti.

Foto: Medicinska škola Bjelovar
Foto: Medicinska škola Bjelovar

Ukupna vrijednost ovog Projekta iznosi 28.852.446,81 kn/3.829.377,77 €, od čega je sredstvima Europske unije sufinancirano 85%, odnosno 24.524.579,78 kn/3.254.971,0 €. Razdoblje provedbe Projekta je od 18. veljače 2020. do 18. prosinca 2023. godine.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!