Fotografija: Na natjecanju sudjeluju učenici iz pet zemalja/ Foto: BBŽ
Galerija
Na natjecanju sudjeluju učenici iz pet zemalja/ Foto: BBŽ

Bjelovarska medicinska škola domaćin međunarodnog natjecanja dentalnih tehničara

Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti omogućit će nova kvaliteta obrazovanja dentalnih tehničara kroz spoj digitalne tehnologije i klasičnog obrazovanja, kaže župan MarušićBjelovarska Medicinska škola domaćin je međunarodnog natjecanja dentalnih tehničara iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije. U dva dana srednjoškolci imaju priliku pokazati umijeće u izradi modela zuba i razmijeniti iskustva. Natjecanje je otvorio župan Marko Marušić ističući kako se ono održava u jeku realizacije vrlo važnog projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti, piše BBŽ.

Župan Marušić otvorio je natjecanje/ Foto: BBŽ
Župan Marušić otvorio je natjecanje/ Foto: BBŽ

- Županija je zajedno s Medicinskom školom nositelj tog projekta koji trebamo završiti do kraja ove godine. On će omogućiti novu kvalitetu i u izobrazbi dentalnih tehničara koji u Hrvatskoj nemaju mogućnost visokoškolskog obrazovanja kao njihovi kolege u zemljama u okruženju. I to je veliki hendikep u djelatnosti koja je u strelovitom usponu. Zato je dobro što će se u uspostavi RCK dentalnim tehničarima omogućiti nova kvaliteta obrazovanja kroz spoj digitalne tehnologije i klasičnog obrazovanja – istaknuo je župan Marušić.

Uspostava RKC-a dodatno će unaprijediti nastavu/ Foto: BBŽ
Uspostava RKC-a dodatno će unaprijediti nastavu/ Foto: BBŽ

Regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar jedan je od četiriju u sektoru zdravstva u Hrvatskoj. Ravnateljica Medicinske škole Biljana Balenović podsjetila je da je njegovim imenovanjem dobivena prilika za iskorištavanjem EU sredstava za poboljšanje prostornih i materijalnih uvjeta za rad te za razvoj novih ideja i novih programa u sektoru.

Mladi će predstaviti svoja umijeća u izradi modela zubi/ Foto: BBŽ
Mladi će predstaviti svoja umijeća u izradi modela zubi/ Foto: BBŽ

- Posebnu smo pažnju, uz ostalo, usmjerili na obrazovanje dentalnih tehničara te je ovo natjecanje jedna od aktivnosti usmjerenih na unaprjeđenje rada, razmjenu iskustava i primjera dobre prakse – kazala je Balenović i dodala kako Medicinska škola redovito sudjeluje na državnim natjecanjima medicinara koja se održavaju od 1994. godine i na njima postiže zapažene rezultate.

Na tome im je čestitao i župan Marušić.

- To je pokazatelj da se ovdje kvalitetno i dobro radi i da učenici ove škole imaju priliku steći visoku razinu znanja po čemu su cijenjeni na tržištu rada – dodao je župan.

Natjecanje traje dva dana/ Foto: BBŽ
Natjecanje traje dva dana/ Foto: BBŽ

Hrvatsku na ovom natjecanju predstavljaju dentalni tehničari iz Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke, Zadra i Bjelovara. Sutra će se održati i okrugli stol o izazovima u obrazovanju dentalnih tehničara u zemljama koje sudjeluju na natjecanju, prenosi BBŽ.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!