Fotografija: Hitnjaci su održali sastanak s Vilijem Berošem i Majom Grbom Bujević/Foto: Facebook Hitna uživo 194
Galerija
Hitnjaci su održali sastanak s Vilijem Berošem i Majom Grbom Bujević/Foto: Facebook Hitna uživo 194

"Hitnjaci" se nakon prosvjeda sastali s ministrom i ravnateljicom: "Pregovori idu dalje"

Ministar i ravnateljica su predložili da mi dođemo s našim prijedlogom zakona o HEMS-u, a ravnateljica sa svojim te ćemo potom nastaviti pregovore u dobroj vjeri, poručili su "hitnjaci""Hitnjaci", odnosno članovi Inicijative Hitna uživo 194 i Danijel Šota, predsjednik Hrvatskog sindikata hitne medicine i Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći održali su jutros sastanak s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i ravnateljicom krovnog Hrvatskog Zavoda za hitnu medicinu, Majom Grbom Bujević.

Prosvjed djelatnika hitnih službi na Markovm trgu u Zagrebu/Foto: Darko Tomas/CROPIX
Prosvjed djelatnika hitnih službi na Markovm trgu u Zagrebu/Foto: Darko Tomas/CROPIX

Podsjetimo, „hitnjaci“ među kojima je i Tomislav Petrušić, zaposlenik daruvarske hitne pomoći, prošloga su tjedan održali prosvjed na Markovom trgu u Zagrebu, a sve s ciljem upozoravanja nužnosti vraćanja beneficiranog radnog staža. Za cilj su si postavili sjesti za stol s ministrom zdravstva i ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu, što im je danas pošlo za rukom.

Nacrt zakona o HMS-u

- Na sastanku se razgovaralo o gorućim temama koje muče nas "hitnjake" i složili smo se da svi imamo isti cilj, a to je dobrobit naših pacijenata. Razgovarali smo o beneficiranom stažu, financiranju zavoda, širenju mreže, vozilima, opremi, sanitetskom prijevozu, psihološkoj pomoći, HEMS-u, telemedicini... A ponajviše o ZAKONU O HITNOJ MEDICINSKOJ SLUŽBI u kojem bi se implementirale sve bitne odrednice.

Dijalog se nastavlja, nadamo se u pozitivnom smislu, za dva tjedna kada ćemo predstaviti svoj nacrt zakona o HMS-u koji nam nužno treba. Ministar i ravnateljica su predložili da dođemo s našim prijedlogom zakona i ravnateljica sa svojim prijedlogom zakona te ćemo potom nastaviti pregovore u dobroj vjeri, poručili su "hitnjaci" koji su prisustvovali sastanku - Samuel Jelušić, Danijel Šota, Mario Zajec, Tomislav Petrušić, Silvio Šarec, Svjetlana Brenko.