Fotografija: Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara / Foto: Nikica Puhalo
Galerija
Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara / Foto: Nikica Puhalo

Grad Daruvar objavio poziv za kupnju POS stanova, imate rok od dva mjeseca za prijaviti se

Zahtjev za kupnju stana, s traženom dokumentacijom u prilogu, građani moraju dostaviti u zatvorenoj omotnici osobno u pisarnicu Grada Daruvara ili poslati preporučenom poštom Grad Daruvar danas je objavio Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS) na području Grada Daruvara.

Zgrada sa stanovima POS-a planira se graditi u Ulici 52. samostalnog bataljuna koja je u vlasništvu Grada Daruvara.

Pravo na kupnju stana iz Programa POS-a na području Grada Daruvara imaju svi državljani Republike Hrvatske. No, zbog sustava bodovanja prednost, odnosno veći broj bodova imat će oni građani koji imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Daruvara u trenutku podnošenja zahtjeva za kupnju stana. 

Zahtjev za kupnju stana, s traženom dokumentacijom u prilogu, građani moraju dostaviti u zatvorenoj omotnici osobno u pisarnicu Grada Daruvara ili poslati preporučenom poštom zaključno do 12. ožujka 2021. godine. Više o Javnom pozivu na linku https://daruvar.hr/javni-poziv-za-prikupljanje-zahtjeva-za-kupnju-stanova-iz-programa-drustveno-poticane-stanogradnje-na-podrucju-grada-daruvara/

Podnositelji zahtjeva dodatne informacije mogu dobiti na telefon 043/633-323 radnim danom od 7 do 15 sati

Gradonačelnik Damir Lneniček jučer je u velikom intervjuu kojeg je dao za MojPortal.hr govorio, između ostalog, upravo o stanovima POS-a. Prenosimo vam taj dio razgovora:

Kakva je situacija sa stanovima POS-a, projektom koji je ušao u ovogodišnji proračun?

LNENIČEK: Uskoro ćemo ići s javnim pozivom zainteresiranim građanima, ne samo onima koji žive u Daruvaru. Moći će se prijaviti i oni iz šire okolice, a pravo prijave imaju svi građani Republike Hrvatske s tim da će neki građani poput branitelja ili naših sugrađana imati više bodova zbog zasluga u obrani domovine odnosno zbog blizine življenja. Vjerujem da će interes za POS stanove kod građana biti dobar i da ćemo na osnovu njihovog interesa ići dalje u potpisivanje ugovora s Agencijom za promet nekretninama.

 Imate li okvirnu projekciju koliko stanova bi se moglo sagraditi?

LNENIČEK: Vjerujem da će interes biti takav da ćemo napraviti između 15-20 stanova. Broj  će ovisiti i o tome hoće li se prijaviti više bračnih parova s djecom ili bez jer će i to utjecati na veličinu, odnosno broj stanova. 

Cijeli veliki intervju s gradonačelnikom Daruvara Damirom Lneničekom možete pročitati klikom na ovaj link.