Fotografija: Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar

Gimnazija Daruvar organizira susret bivših i sadašnjih učenika: "Prijavljeno 279 sudionika"

Ovo je jedinstven projekt kojim pružamo priliku sadašnjim učenicima da saznaju više o studiranju na pojedinim fakultetima kao i o iskustvima na tržištu rada neposredno od bivših učenika, kaže ravnateljica HeroutSusret bivših i sadašnjih učenika Gimnazije Daruvar po peti put održat će se u petak, 23. prosinca, od 9 do 13 sati u prostorima Gimnazije Daruvar.

- Ovo je jedinstven projekt kojim Gimnazija Daruvar pruža priliku svim sadašnjim učenicima da saznaju više o studiranju na pojedinim fakultetima kao i o iskustvima na tržištu rada neposredno od bivših učenika Gimnazije, sadašnjih studenata ili diplomiranih stručnjaka pojedinih područja, poručila je ravnateljice daruvarske Gimnazije Romana Herout.

Susret svake dvije godine

Kako kaže, do sada su održana četiri susreta i to 2014., 2016., 2017. i 2020. godine nakon čega je zbog pandemije nastupila stanka do ove godine.

- Želja nam je da se ovakvi susreti održavaju svake dvije godine kako bi svaki gimnazijalac imao priliku dva puta sudjelovati i dobiti korisne informacije od svojih prethodnika. Na Susret, nažalost, ne možemo pozvati sve bivše učenike, ali nastojimo pozivati uvijek druge kako bismo tijekom godina imali prilike ugostiti sve njih. Drago nam je vidjeti s kojim se veseljem oni vraćaju u svoju školu u kojoj su proveli četiri godine koje su ih pripremile za buduće karijere. Time doprinose i osjećaju zajedništva, privrženosti školi i njenom značaju koji Gimnazija Daruvar godinama brižno njeguje, pojasnila je ravnateljica ove daruvrske škole.

Dodaje i to da je ove godine u projekt uključeno ukupno 279 sudionika, od toga 199 sadašnjih učenika, čak 59 bivših učenika, 20 nastavnika moderatora. Inače, ravanteljica Romana Herout i Elizabeta Sabljić ujedno su idejne začetnice i organizatorice ovih aktivnosti. 

49 različitih smjerova

- Susret je organiziran na način da učenici samostalno odaberu po tri grupe od ukupno njih 17 u kojima će sudjelovati. Ove godine zastupljeno je 49 različitih smjerova: od strojarstva i brodogradnje, građevine, informatike, elektrotehnike i računarstva, medicine, dentalne medicine, veterine, agronomije, farmacije i biokemije, kemijskog inženjerstva, prehrambene- biotehnologije, učiteljskog, katoličko bogoslovnog, filozofskog, edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta, ekonomije, političkih znanosti, prava, kineziologije, Algebre i tehničkih veleučilišta pa do vojnih studijskih programa i ostalih, naglasila je Herout dodavši da se ovim događajem želi dodatno motivirati sadašnje učenike da ulažu u svoje znanje kako bi ostvarili svoje želje i planove za budućnost, a Gimnazija Daruvar je pravo mjesto za to.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!