Fotografija: Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić podržat će kolegu Petrušića bude li došlo do disciplinskog postupka/Foto: Cropix, privatni album
Galerija
Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić podržat će kolegu Petrušića bude li došlo do disciplinskog postupka/Foto: Cropix, privatni album

Gazić: "Pružit ćemo Petrušiću podršku. Prošla su vremena kad se nije smjelo ni zucnuti"

Žalosno je da se u doba pandemije, u vrijeme kada su zdravstveni djelatnici izuzetno opterećeni, nekome od njih prijeti otkazom ili se uopće na toj razini komunicira s medicinskim djelatnicima, kaže Gazić„Meni se kolega Tomisav Petrušić iz Zavoda za hitnu medicinu BBŽ još uvijek nije obratio, a za cijelu priču znam iz medija. Naravno, ako nam se obrati, Hrvatska komora medicinskih sestara pružit će mu pravnu pomoć u slučaju da njegov poslodavac protiv njega pokrene bilo kakav disciplinski postupak. Nevjerojatno mi je da u današnje vrijeme radnik nema pravo upozoravati na nepravilnosti u radu i čudno mi je da se to događa“, tim je riječima Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara komentirao slučaj hitnjaka Petrušića kojemu je prošlog tjedna njegova šefica, ravnateljica Zavoda za hitnu pomoć BBŽ Zlata Ileković Pejić, poslala dopis u kojem stoji kako bi mogao dobiti otkaz ukoliko nastavi iznositi, kako je navela, neistine putem medija.

Prijetnje u doba pandemije

Gazić je napomenuo kako je žalosno da se u doba pandemije, u vrijeme kada su zdravstveni djelatnici izuzetno opterećeni, nekome od njih prijeti otkazom ili se uopće na toj razini komunicira s medicinskim djelatnicima.

Medicinski tehničar Tomislav Petrušić/Foto: Privatni album
Medicinski tehničar Tomislav Petrušić/Foto: Privatni album

- Naročito ako se upozorava na nepravilnosti u poslu koje bi trebalo ispraviti – ponovio je Gazić koji je i osobno primijetio kako iz bjelovarskog Zavoda za hitnu medicinu gotovo svakoga tjedna na površinu isplivaju neke negativnosti.

Nisu li ta vremena prošla?

- U državi imamo 21 Zavod za hitnu medicinu, a samo je onaj bjelovarski u medijima. Ne znam što bih drugo rekao. U svakom slučaju, ako se Petrušić javi, naravno da ćemo mu pružiti potrebnu podršku. Mislio sam da su iza nas godine kada nismo smjeli ništa reći ili ukazati da se negdje nešto loše događa– zaključio je  Gazić.