Fotografija: Program počinje odavanjem počasti kod spomen obilježja ispred gradske uprave u 17 sati/ Foto: KruGarešnica.info
Galerija
Program počinje odavanjem počasti kod spomen obilježja ispred gradske uprave u 17 sati/ Foto: KruGarešnica.info

Garešnica, Hercegovac, Berek i Velika Trnovitica obilježavaju Dan branitelja: "Svi ste dobrodošli"

Pozivam sve ljude, posebice branitelje i njihove obitelji, da se uključe u mimohod i da zajedno odamo počast svim našim poginulim braniteljima, kaže Miroslav GerstnerPrema datumu osnivanja prve braniteljske postrojbe u Domovinskom ratu, 28. lipnja je Dan branitelja grada Garešnice i općina Hercegovac, Berek i Velika Trnovitica. Tada je, 1991. godine, u Garešnici osnovana Prva satnija Zbora narodne garde, čiji Klub godišnji sabor najavljuje na taj dan ove godine, u 18 sati u Hrvatskom domu, piše KruGarešnica.info.

Dan branitelja, Koordinacija udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Garešnica, obilježit će u subotu 25. lipnja, polaganjem vijenaca kod spomen obilježja ispred gradske uprave u 17 sati. Uslijedit će mimohod do župne crkve, gdje će u 18 početi Sveta misa, a nakon toga druženje branitelja uz domjenak od 19 sati na ribnjacima Skresovi. 

Plakat povodom Dana branitelja/ Foto: KruGarešnica.info
Plakat povodom Dana branitelja/ Foto: KruGarešnica.info

- Obilježavanje organiziramo za vikend koji je najbliži datumu 28. lipnja. Pozivam sve ljude, posebice branitelje i njihove obitelji, da se uključe u mimohod i da svi zajedno budemo dio Dana branitelja te da odamo počast svim našim poginulim braniteljima, za KruGarešnica.info poručio je predsjednik Koordinacije, Miroslav Gerstner.