Fotografija: Kroz 60 dana na Petrovom vrhu izgradit će se i opremiti novo dječje igralište/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Kroz 60 dana na Petrovom vrhu izgradit će se i opremiti novo dječje igralište/Foto: Grad Daruvar

Petrov vrh će za dva mjeseca dobiti novo dječje igralište prilagođeno djeci s teškoćama

Proveli smo postupak javne nabave, izabrali izvođača, a danas su se na Petrovom vrhu našli investitor – Grad Daruvar te izvođač i nadzor radova, kaže Cetin PajerDanas je na Petrovom vrhu odrađeno uvođenje u posao izvođača radova za projekt „Izgradnja dječjeg igrališta na Petrovom vrhu koje mogu koristiti i djeca s posebnim potrebama i/ili teškoćama u razvoju“.

Odabrani ponuditelj za radove izgradnje i opremanja dječjeg igrališta je Usluga d.o.o. iz Pakraca, a ugovorna vrijednost radova i opremanja iznosi 420.437,50 kn s PDV-om. Ovaj projekt Agencija za plaćanja u poljoprivredi poduprijet će iznosom od 371.975,00 kuna, dok će preostalu razliku podmiriti Grad Daruvar.

Najprije građevinski radovi

Potpora se dodjeljuje iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Više o samom projektu i detaljima razgovarali smo s Danicom Cetin Pajer, pročelnicom za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti u Gradu Daruvaru.

- Proveli smo postupak javne nabave, izabrali izvođača, a danas su se na Petrovom vrhu našli investitor – Grad Daruvar te izvođač i nadzor radova. Dogovoreno je da radovi krenu krajem tjedna. Najprije oni građevinski, a potom i postavljanje sprava za igru, kaže Cetin Pajer i dodaje kako bi kroz 60 dana sve trebalo biti završeno.

Planinarski dom na Petrovom dobit će dječje igralište kroz dva mjeseca/Foto: Grad Daruvar
Planinarski dom na Petrovom dobit će dječje igralište kroz dva mjeseca/Foto: Grad Daruvar

- Krajem tjedna ćemo ujedno dobiti detaljan terminski plan od izvođača kako bismo znali sve faze radova, kazala je pročelnica dodavši kako se realizaciji radova svi vesele. Naročito jer će novo igralište biti prilagođeno djeci s teškoćama.

Razvoj turističkih resursa

Kako smo već pisali OVDJE, cilj ovog projekta je poticanje lokalnog razvoja u ruralnim područjima kroz osiguranje prostora u prirodi za igru sve djece, uključujući i djecu s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, a u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima. Projektom će se osigurati razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove grada Daruvara kao i prigodno i sigurno mjesto za igru djece, odnosno za kvalitetno provođenje vremena na otvorenom, a potaknut će se djeca i mladi sa i bez teškoća u razvoju na aktivniji način života - istaknula je Danica Cetin Pajer.

Danica Cetin Pajer/Foto: MojPortal.hr
Danica Cetin Pajer/Foto: MojPortal.hr

Dodajmo, novo dječje igralište rasprostirat će se na površini od 220 četvornih metara u blizini Planinarskog doma Petrov vrh. Na igralištu će se postaviti četiri elementa za dječju igru, od kojih su tri zasebne sprave, a jedan element je kombinacija kućica i mostova od užadi na nekoliko visina, ali prilagođenih i omogućenih djeci s teškoćama u kretanju.

- Pruža se mogućnost da prilikom čestih izleta građana i posjetitelja na Petrov vrh sva djeca, pa tako i ona s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju koriste igralište prilagođeno svojim potrebama. Osim toga, ukida se svaka diskriminacija među djecom te se potiče socijalno uključivanje – zaključila je pročelnica Danica Cetin Pajer.