Fotografija: 
Foto: Robert Fajt/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Robert Fajt/CROPIX (Ilustracija)

Europa se priprema za arktičku eksploziju: "U Hrvatskoj za vikend hladno uz susnježicu i poledicu"

Osim kiše, treba računati i na pljuskove snijega te poledicu. Iako je mala vjerojatnost većih količina oborine, u višim predjelima može nastati i tanji dekorativni snježni pokrivačMeteorolozi prognoziraju da će temperature tijekom noći na petak i u subotu diljem Europe pasti na čak minus šest stupnjeva, a u nekim dijelovima Ujedinjenog Kraljevstva najavljeni su i snježni pljuskovi, prenosi Jutarnji list.

Arktički zrak proširit će se i na veći dio Velike Britanije tijekom sljedećih nekoliko dana. Stiže tzv. ‘arktička eksplozija‘, javljaju.

Hladnije vrijeme neće zaobići ni Hrvatsku, javlja pak, HRT.

Tanki pokrivač

U Hrvatskoj se od petka opet očekuju povremene mjestimične oborine, većinom u manjim količinama, a pahulje su, uz hladnije vrijeme od subote, osim u gorju, moguće i u nekim nizinama. Bit će i vjetrovitije.

- U nastavku tjedna na Jadranu će i dalje biti razmjerno promjenjivo uz povremenu oborinu ponajprije u petak, kad na jugu može pasti i obilnija kiša. Subota će biti vjetrovita, a vikend hladniji, u nedjelju ujutro uz mogućnost lokalne pojave mraza pri tlu.

Nestalno vrijeme nastavlja se i u unutrašnjosti, a za vikend će biti još hladnije, čemu će pridonositi i povremeno jak sjeverni te sjeverozapadni vjetar. Osim kiše, treba računati i na susnježicu, pljuskove snijega te poledicu. Iako je mala vjerojatnost većih količina oborine, u višim predjelima može nastati i tanji dekorativni snježni pokrivač - prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!