Fotografija: Direktor Vodoprivrede Daruvar Robert Marinić i župan Marko Marušić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Direktor Vodoprivrede Daruvar Robert Marinić i župan Marko Marušić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Vodoprivredu Daruvar preuzima EnergoVizija: Uplaćuje 15,8 milijuna kn i ulaže još milijardu?

"Sačuvat će se i Vodoprivreda Daruvar i Ribnjačarstvo Končanica, a s obzirom na iznose, imat ćemo jednu respektabilnu tvrtku u Daruvaru", rekao je župan Marko MarušićSkupština dioničara danas je potvrdila, a Uprava odlučila: tvrtka EnergoVizija d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu ulazi u Vodoprivredu Daruvar i to bi trebao biti kraj agonije za daruvarsku kompaniju koja s Ribnjačarstvom Končanica zapošljava 150 ljudi.

Zbog današnjeg sastanka u Daruvar je došao i župan Marko Marušić kao predstavnik većinskog vlasnika Vodoprivrede Daruvar. 

- Nakon Skupštine dioničara, a na prijedlog Uprave, donijeli smo odluku o izboru EnergoVizije d.o.o. iz Zagreba za partnera koji će dokapitalizirati Vodoprivredu Daruvar. Nakon što je u četvrtak Trgovački sud u Bjelovaru prihvatio izmjenu predstečajnog plana, održali sastanak s kojim sam iznimno zadovoljan. U roku do 60 dana od pravomoćne odluke suda, EnergoVizija je dužna uplatiti 15,813.000 kuna čime će se vlasnički kapital Vodoprivrede Daruvar udvostručiti. Odluka je donesena jednoglasno, a tvrtka EnergoVizija obavezala se da će u iduće tri godine investirati 450 milijuna kuna, a u idućih 10 godina taj iznos bi se mogao popeti i do milijardu kuna. Ova agonija koja traje dulje od dvije godine polako se privodi kraju na radost svih zaposlenika. Sačuvat će se i Vodoprivreda Daruvar i Ribnjačarstvo Končanica, a s obzirom na iznose koje sam maloprije spomenuo, imat ćemo jednu respektabilnu tvrtku u Daruvaru. 

Direktor Vodoprivrede Daruvar i župan Marko Marušić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Direktor Vodoprivrede Daruvar i župan Marko Marušić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Zaposlenike Vodoprivrede Daruvar i Ribnjačarstva Končanica najviše zanima što će biti s njihovim radnim mjestima. 

- Razgovarali smo i o tome. EnergoVizija će se, naravno, dobro upoznati s kadrom kojeg sada ima u tvrtki i vjerojatno će ih ponajprije zanimati tko želi ostati raditi u tvrtki. Vjerujem da će sva radna mjesta biti sačuvana. Što se direktora Roberta Marinića tiče, njegova budućnost ovisit će prije svega o onome što želi novo vodstvo tvrtke. Ali s obzirom na doista dobro odrađeni posao u Vodoprivredi Daruvar u posljednje dvije godine, mislim da poslovna budućnost Roberta Marinića nije upitna.  

Vodoprivreda Daruvar/Foto: MojPortal.hr
Vodoprivreda Daruvar/Foto: MojPortal.hr

Agonija Vodoprivrede Daruvar, kao što je spomenuto, trajala je dvije godine, a s promjenom vlasti proces spašavanja tvrtke se, kažu u Vodoprivredi, bitno ubrzao i konkretizirao. U kolovozu, dva mjeseca nakon završetka izbora, tražile su se neobvezujuće ponude za ulazak u tvrtku. Stigle su četiri, a kada su se nakon toga tražile obvezujuće ponude s uplatom jamstva od milijun kuna, u utrci su ostale dvije tvrtke:  Energo Đulovac, i EnergoVizija iz Zagreba. Na kraju je odlučeno da zagrebačka tvrtka ima najbolju ponudu za budućnost Vodoprivrede i Ribnjačarstva.  

Direktor Vodoprivrede Daruvar i župan Marko Marušić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Direktor Vodoprivrede Daruvar i župan Marko Marušić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Ovo je kraj neizvjesnosti koja traje dvije godine. Uspjeli smo dvostruko povećati temeljni kapitali poduzeća, a da nije bilo nikakvih prodaja i rasprodaja. Odabrana je Energovizija jer je najveći potencijal i želi dugoročno ulagati. Nadamo se da je ovo početak jedne jako pozitivne priče za naš grad, ali i cijelu županiju - izjavio je direktor Vodoprivrede Daruvar Rober Marinić.