Fotografija: Duo Selma/ Foto: D. Kirin
Galerija
Duo Selma/ Foto: D. Kirin

Duo "Selma" ove srijede u Daruvaru: "Pjevat će, svirati i prikupljati novac za onkološke bolesnike"

Selin i Martin Nijemci su koji su se prije godinu dana doselili u Dišnik, a ovaj humanitarni koncert odlučili su nam pokloniti, kaže Milada SofkaDuo "Selma" ove će srijede u daruvarskoj kino dvorani održati humanitarni koncert za Ligu protiv raka Daruvar pod nazivom "Dvije gitare, jedna ljubav".

Inače, Duo "Selma" čini Selin i Martin, Nijemci koji su se prije godinu dana doselili u Dišnik, a ovom prilikom na pozornici će im se pridružiti i daruvarski glazbenik Željko Paić Biba.

Prijevoz onkoloških bolesnika

- Humanitarni koncert organiziramo za potrebe prijevoza onkoloških bolesnika, što je naš dugogodišnji projekt. Naime, jedna naša članica, koja je također doselila iz Njemačke, stupila je u kontakt sa Selin i Martinom koji su nam odlučili pokloniti koncert, poručila je Milada Sofka, predsjednica daruvarske Lige protiv raka.

Plakat/ Foto: Liga protiv raka Daruvar
Plakat/ Foto: Liga protiv raka Daruvar

Kako kaže, osobno je imala priliku već slušati ove simpatične Nijemce, za koje dodaje da su zanimljivi i drugačiji od onoga na što smo naviknuli.

Pjevaju na engleskom, njemačkom i hrvatskom 

- Imaju drukčiji pristup glazbi, a pjevaju balade na engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku. Riječ je o jako dragim ljudima, a tekstovi koje izvode obliju pojmovima poput ljubavi i slobode. Inače, Martin se glazbom bavi već 40 godina, a zajedno nastupaju posljednjih tri godine, pojasnila je Sofka.

Što se očekivanja tiče, kaže da ih nema, a sve donacije dobro su došle.

- Lani smo imali koncert svih naših zborova, a nešto slično organizirat ćemo u listopadu u Siraču. Nadalje, mi smo skromni i nemamo veliki očekivanja. Ulaz je donacija i koliko god da dobijemo bit ćemo sretni, zaključila je Milada Sofka te pozvala sve da dođu i uživaju u sjajnoj glazbi.

Liga protiv raka često organizira humanitarne akcije/ Foto: Liga protiv raka Daruvar
Liga protiv raka često organizira humanitarne akcije/ Foto: Liga protiv raka Daruvar

Za kraj ponovimo da će se koncert održati u srijedu, 24. svibnja, s početkom u 19 sati. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!