Fotografija: Akciju organizira DND Bjelovar/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Akciju organizira DND Bjelovar/ Foto: Grad Bjelovar

Društvo Naša djeca Bjelovar: "Kroz cijeli prosinac ispunjavat ćemo želje siromašnoj djeci"

"Dosadašnjim istraživanjem i radom u školama uvidjeli smo da ima djece koja nikada nisu posjetila muzej, kazalište ili kino, a mnoge neće ništa dočekati ispod bora", kažu iz DND BjelovarDruštvo Naša djeca Bjelovar u prosincu pokreće donacijsku kampanju povodom nadolazećih blagdana.

- Donacijska kampanja nosi naziv Adventski kalendar ispunjenja dječjih želja, a zamišljena je tako da ćemo kroz cijeli prosinac ispunjavati dječje želje i to djeci koja si to ne mogu priuštiti, odnosno djeci koja su u potrebi, poručili su iz DND Bjelovar, inače neprofitne udruga koja se bavi djecom i mladima te svoj rad realizira kroz nesebični rad volontera s ciljem da djeci i mladima osiguraju adekvatne aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Kako kažu, dosadašnjim istraživanjem i radom u školama uvidjeli su da ima djece koja nikada nisu posjetila muzej, kazalište ili kino što smatraju da nije primjereno za razdoblje u kojem živimo. Dodaju i to da ima mnogo djece koju neće dočekati ništa ispod bora, koja nikad s obitelji nisu otišla na izlet, ručak ili na advent na klizanje.

Darovi od 5 do 15 eura

- Naša zamisao je da nam u ostvarenju pojedinih dječjih želja pomognete upravo Vi! Vašom donacijom djeca koja su u potrebi iskusit će spomenute doživljaje po prvi put, neki vjerojatno možda i jedini put u svome djetinjstvu. Donacijska kampanja je zamišljena tako da smo neke prozorčiće ispunili s poklonima i željama djece koje želimo ispuniti, ali isto tako dio smo ostavili i Vama na izbor! Želje koje želimo ispuniti djeci su u vrijednosti od 5 do 15 eura te bismo željeli svakom željom razveseliti barem desetero dječice, no ako imate mogućnosti za većom donacijom, taj broj ćemo rado povećati i razveseliti još vise dječice, stoji u poruci poslanoj svim potencijalnim donatorima, ali isto vrijedi i za sve ostale koji se žele priključiti.

Popis želja

U nastavku pogledajte želje i koji su iznosi potrebni za ispunjenje istih.

1. KARTE ZA KINO (bon KMC-a od 10€) x 10 komada = 100€

2. GODIŠNJA ČLANARINA U NARODNOJ KNJIŽNICI PETAR PRERADOVIĆ x 10 komada = 70€

3. BON U TRGOVINI (vrijednost bona 10€) x 10 komada = 100€

4. ULAZNICE ZA KLIZANJE (2 x ulaznica i najam klizaljki = 8€) x 10 komada =80€

5. ULAZNICE ZA GRADSKI MUZEJ BJELOVAR (4 x ulaznica = 6€) x 10 komada = 60€

6. ADVENT U BJELOVARU (hrana i/ili piće u vrijednosti 10€) x 10 komada = 100€

7. ŽELJENA IGRAČKA (vrijednosti do 15€) x 10 komada = 150€

8. KARTE ZA BJELOVARSKO KAZALIŠTE (bon vrijednosti 5€) x 10 komada = 50€

9. PREDSTAVA U DOMU KULTURE (bon u vrijednosti 7€) x 10 komada = 70€

10. BOŽIĆNA PRIČA SVJETLA U ČAZMI (2x ulaznice = 6€) x 10 komada = 60€

Svi koji nisu u mogućnosti financijski sudjelovati u kampanji, mogu sudjelovati sa svojim proizvodima ili uslugama.

- Primjerice, poklon bonovi za kupovinu proizvoda koje određena tvrtka ili netko drugi prodaje (preporučujemo da se odnose na djecu) u vrijednosti željenog iznosa. Zatim usluge koje nude, a koristiti ih mogu djeca ili mogu složiti pakete koje ćemo dati djeci koja si to ne mogu priuštiti, poručili su iz DND-a Bjelovar.

Plakat/ Foto: DND Bjelovar
Plakat/ Foto: DND Bjelovar

Kako kažu, izbor djece kojima će poklanjati sve ove poklone radit ćemo u suradnjama sa školama, vrtićima i ustanovama koja se bave djecom.

- Nastavnici, odgajatelji i druge osobe koje poznaju djecu i znaju mogućnosti njihove obitelji, izabrat će određeni broj djece i dostaviti nam popis. Za svaku donaciju ćemo navesti tko ju je donirao i koliko djece će tom donacijom biti podmireno, zaključili su iz DND-a Bjelovar.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!