Fotografija: Foto: Bruno Konjević/CROPIX
Foto: Bruno Konjević/CROPIX

Dolazi nam obilna kiša, na moru se očekuju pijavice i nevere, a na kontinentu snijeg!

Očekuje se osjetno zahlađenje, a Hrvatski autoklub vozače poziva na oprez zbog skliskih kolnika. A vikend će, čini se, biti sve samo ne lijepHrvatsku očekuje promjena vremena, najavila je meteorologinja Tea Blažević, piše N1. 

Naime, nestabilne su prilike, pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, uz slabu kišu.

Hrvatski autoklub vozače poziva na oprez jer su kolnici mokri i skliski, a lokalno ima i pojave magle.

I tijekom idućih sati treba računati na većinom tmurne prilike i slabu kišu, no poslijepodne su izgledna sunčana razdoblja.

U večernjim satima i tijekom noći jače naoblačenje sa zapada, pri čemu na sjevernom Jadranu lokalno može biti obilnije oborine.

Tijekom srijede će se oborine intenzivirati i u gorju te drugdje duž Jadrana, može biti obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Na moru su lokalno moguće nevere pri čemu ne možemo isključiti niti mogućnost pojave pijavica. Na moru će biti vjetrovito, najprije uz jugo, a navečer će pod Velebitom zapuhati bura. Nepovoljne će biti prilike tijekom srijede i u unutrašnjosti, gdje će se većinom zadržavati oblačno i kišovito.

Četvrtak donosi prolazno smirivanje vremena, no već u noći na petak novo jače naoblačenje sa zapada.

Petak ponovo donosi kišu i pljuskove u veći dio zemlje, pri čemu u najvišem gorju može zalepršati i koja pahulja snijega, što je još izglednije u noći na nedjelju i tijekom nedjelje, piše N1.

Osjetno će zahladnjeti, osobito u unutrašnjosti. Ipak, i na moru će jaka bura doprinijeti svježijem dojmu.