Fotografija: Interaktivno i zabavno upoznavanje s raznim zanimanjima odvijat će se na pakračkoj šetnici/Foto: Pakrački list
Galerija
Interaktivno i zabavno upoznavanje s raznim zanimanjima odvijat će se na pakračkoj šetnici/Foto: Pakrački list

Djeco, dođite u subotu u Pakrac i doznajte čime se možete baviti kad odrastete

Uz Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika koje broji oko 170 različitih obrta, na Dječjem danu zanimanja sudjelovati će i Srednja škola Pakrac, te Tehnička škola Daruvar
Dječji dan zanimanja održat će se po prvi put u subotu od 16 sati na novouređenoj gradskoj šetnici i dijelu središnjeg gradskog Trga bana Jelačića u Pakracu.

Prema riječima organizatora, Turističke zajednice Grada Pakraca, ovaj jedinstveni događaj ima za cilj prije svega djeci i mladima konkretno približiti razna zanimanja i zvanja za koja će se možda i odlučiti u budućnosti.

Korisna manifestacija

- Dječji dan zanimanja organiziramo po prvi puta, ali vjerujem da je ovo vrlo korisna manifestacija koja će postati tradicionalna i koja će u narednim godinama samo rasti i razvijati se - najavljuje Gabrijela Sabo Seleši, voditeljica Turističkog ureda pri TZ Pakrac.

Uz Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika koje broji oko 170 različitih obrta, od kojih će se neki i predstaviti u subotu, na Dječjem danu zanimanja sudjelovati će i Srednja škola Pakrac, te Tehnička škola Daruvar.

Brojna zanimanja

Djeca i mladi će se na prigodnim izložbenim prostorima moći pobliže upoznati sa zanimanjima kao što su frizer, kozmetičar, fotograf, elektroinstalater, vodoinstalater ili instalater centralnog grijanja, ali i vatrogasac i policajac. Bit će tu i građevinara, soboslikara kao i medicinskih zanimanja zahvaljujući medicinskim sestrama i fizioterapeutima koje predstavlja Srednja škola Pakrac.

<p>Foto: Grad Pakrac</p>

Foto: Grad Pakrac

Zahvaljujući Tehničkoj školi Daruvar djeca i mladi će se moći upoznati sa zanimanjima vezanim uz elektrotehniku i strojarstvo, a na prostoru Gradske tržnice će biti predstavljena prometna zanimanja uz mogućnost probne test vožnje automobila u pratnji instruktora. Na parkiralištu Tržnice će biti izložen i kamion koji u školskom programu koriste učenici smjera prometni tehničar.