Fotografija: Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik poznati su po brojnim volonterskim akcijama, ali i grafitima kojima ukrašavaju Lipik i Pakrac/Foto: Compas.hr
Galerija
Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik poznati su po brojnim volonterskim akcijama, ali i grafitima kojima ukrašavaju Lipik i Pakrac/Foto: Compas.hr

Djeca branitelja iz Pakraca i Lipika obnavljaju grafit o lipicancima u Donjem Čagliću

Naslikan je prigodom obilježavanja 10. godišnjice povratka lipicanaca u Lipik, a ove godine su ga odlučili obnoviti, što se ujedno poklapa s nadolazećom 30. obljetnicom oslobođenja LipikaUdruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik svima nam je poznata po brojnim volonterskim akcijama u kojima sudjeluje, ali i grafitima kojima ukrašavaju područje naša dva grada, piše lipički Compas.hr.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Zapuštene i prazne zidove ovi mladi ljudi posljednjih nekoliko godina uljepšavaju oslikavajući na njima motive vezane za Domovinski rat.  

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Unazad četiri godine jedan takav grafit nalazi se i na samom ulazu u Donjem Čagliću. Nije to bilo kakav grafit, njegova dužina iznosi otprilike dvadesetak metara, a visina dva metra i vjerojatno je najveći koji je Udruga dosad napravila. S lijeve strane grafita nalazi se hrvatska šahovnica, a s desne strane grb Grada Lipika.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

U sredini je smješten tekst koji originalno potječe iz pjesme Krunoslava Kiće Slabinca, uz jednu malu preinaku. Naslikan je prigodom obilježavanja 10. godišnjice povratka lipicanaca u Lipik, a ove godine su ga odlučili obnoviti, što se ujedno poklapa s nadolazećom 30. obljetnicom oslobođenja Lipika, doznali smo od predsjednika Udruge Tomislava Novinca.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Radovi su započeli u srijedu u večernjim satima, a kroz nekoliko dana bi sve trebalo biti završeno. Oslikavanje je potpomognuto od strane Grada Lipika i Požeško-slavonske županije, piše Compas.hr.