Fotografija: Ratko Vuković postao je ravnatelj Daruvarskih toplica prije točno godinu dana/Foto: MojPortal.hr, Daruvarske toplice
Galerija
Ratko Vuković postao je ravnatelj Daruvarskih toplica prije točno godinu dana/Foto: MojPortal.hr, Daruvarske toplice

Daruvarske toplice rastu u svim segmentima: "U prvih 8 mjeseci imamo više od 52.000 noćenja"

Najveći porast komercijalnih noćenja, koji je veći čak 81,4% u odnosu na 2021. godinu, odnosi se na tržišni segment pripreme sportaša, kaže ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko VukovićDaruvarske toplice u prvih osam mjeseci ove godine bilježe sjajne poslovne rezultate, a kako sada stvari stoje, čini se da će se taj trend nastaviti.

Naime, prema riječima ravnatelja Daruvarskih toplica, Ratka Vukovića, u prvih osam mjeseci 2022. godine u Daruvarskim toplicama realizirano je ukupno 52.673 noćenja, te 7556 dolazaka.

Dobra statistika

- U odnosu na 2021. godinu, realizirano je 8084 noćenja više, te 1858 gostiju više, što čini ukupno povećanje od 33% u broju dolazaka, te 18% u ostvarenim noćenjima u odnosu na prethodnu godinu. Od ukupnog broja realiziranih noćenja u Daruvarskim toplicama - specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, udio komercijalnih noćenja je 49,3%, odnosno 25.980 noćenja - ističe ravnatelj Ratko Vuković napominjući kako je broj ostvarenih komercijalnih noćenja veći za gotovo 50% u odnosu na realizirani broj turističkih noćenja godinu dana ranije. 

Austrijanke u Daruvarskim toplicama/Foto: Daruvarske toplice
Austrijanke u Daruvarskim toplicama/Foto: Daruvarske toplice

Najveći porast komercijalnih noćenja, koji je veći čak 81,4% u odnosu na 2021. godinu, odnosi se na tržišni segment pripreme sportaša, wellness i privatni pakete zdravlja povećali su se za više od 70%, a turistički smještaj sa 48% više noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

Novi ugovori

- Moramo biti iskreni i priznati da se ipak u drugom kvartalu ove godine malo smirila situacija oko korone što je naravno utjecalo i veći broj dolazaka ne samo u Daruvarske toplice nego i na druge destinacije. Ono što je sigurno naša zasluga je to što smo potpisali puno novih ugovora, a ovim dobrim rezultatima doprinijele su prije svega sportske pripreme na koje smo dali naglasak i, naravno, taj kvalitetniji segment samih gostiju koji nam dolaze. Mijenjanje koncepcije našeg poslovanja očito je dalo rezultate. Pogodili smo koncept i na njemu ćemo raditi i dalje - rekao nam je ravnatelj Daruvarskih toplica, Ratko Vuković koji nam je ovom prilikom otkrio kako će sljedeći tjedan potpisati vrlo značajan ugovor sa Sportskim savezom Grada Zagreba zahvaljujući kojem će se ove brojke u idućoj godini još povećati.

Potpisivanje ugovora s Hrvatskim olimpijskim odborom/Foto: Predrag Uskoković
Potpisivanje ugovora s Hrvatskim olimpijskim odborom/Foto: Predrag Uskoković

Upitali smo ravnatelja Vukovića kakva je struktura gostiju u Daruvarskim toplicama.

- Najviše nam ljudi dolazi iz naše države i to gotovo iz svih krajeva Hrvatske. Do kraja godine doći će nam i tri, četiri grupe s mora, a ponovo nam dolaze i naši karataši na pripreme. Uskoro nam stiže više grupa lovaca iz Francuske, imamo i gostiju iz Češke, koji uglavnom dolaze u posjet svojim obiteljima, pa onda kod nas prespavaju. Tu su, naravno, i gosti iz Austrije i Njemačke - kazao nam je ravnatelj Vuković koji se zahvaljuje svim djelatnicima Daruvarskih toplica koji su zaslužni za ove odlične poslovne rezultate u prvih osam mjeseci ove godine.

Novi aranžmani

Ravnatelj Vuković na kraju je istaknuo kako će Daruvarske toplice nastaviti jačati suradnju s brojnim sportskim organizacijama, osmišljavati nove turističke aranžmane, nove privatne zdravstvene programe, a u ponudi će imati i nove tretmane uz naravno vrhunsku kvalitetu pružene usluge. 

Foto: Daruvarske toplice
Foto: Daruvarske toplice
Foto: Daruvarske toplice
Foto: Daruvarske toplice
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr

- Ovo su sve snažni poticaji za daljnji rast i razvoj Daruvarskih toplica, kao regionalnog tržišnog lidera u segmentu zdravstvenog turizma - rekao nam je na kraju Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica.

I Vinko Brešan bio je na rehabilitaciji u Daruvarskim toplicama/Foto: MojPortal.hr
I Vinko Brešan bio je na rehabilitaciji u Daruvarskim toplicama/Foto: MojPortal.hr