Fotografija: Iz Daruvarskih toplica poručuju kako će, zahvaljujući novom ugovoru, ubuduće na sportskim pripremama imati sportaše tokom cijele godine/Foto: MojPortal, Daruvarske toplice
Galerija
Iz Daruvarskih toplica poručuju kako će, zahvaljujući novom ugovoru, ubuduće na sportskim pripremama imati sportaše tokom cijele godine/Foto: MojPortal, Daruvarske toplice

Daruvarske toplice potpisuju novi ugovor: "Sportaše na pripremama imat ćemo kroz cijelu godinu"

Često naglašavam kako je za naš turizam jako bitna vanpansionska potrošnja. Cijeli grad ima koristi od sportaša koji dolaze na sportske pripreme i to svima mora biti jasno, ističe Ratko VukovićDARUVAR – Dobro znamo kako su Daruvarske toplice specijalizirane za liječenje reumatskih bolesti, provođenje medicinske rehabilitacije, rekreacije i zdravstvenog turizma, ali i kako su naročito u ljetnim mjesecima izvrsno popunjene zahvaljujući sportskim pripremama vrhunskih sportaša.

Austrijanke u Daruvarskim toplicama/Foto: Daruvarske toplice
Austrijanke u Daruvarskim toplicama/Foto: Daruvarske toplice

Košarkaši, nogometaši, judaši, karatisti..., svi oni rado biraju Daruvarske toplice kako bi se na vrijeme kvalitetno pripremili za sezonu. Ovih dana tako, pohvalili su se iz Daruvarskih toplica, u gostima imaju Austrijanke.

Dvije utakmice

-Trenutno se kod nas na sportskim pripremama za slijedeću sezonu nalaze rukometašice, seniorke iz Austrije. Klub MGA Fivers iz Beča je austrijsko prvenstvo završio na 4 mjestu i izborio plasman u europska natjecanja. Rukometašice MGA Fiversa borave kod nas do 19. kolovoza , a odigrat će i dvije pripremne utakmice. Jučer, 16. kolovoza igrale su protiv RK Bjelovara, dok će sutra, 18. kolovoza igrati protiv RK Dugo selo. Već 20. kolovoza očekujemo dolazak kompletne ženske škole rukometa MGA Fivers svih ostalih uzrasta. Očekuje se dolazak 40 rukometašica koje će u Daruvarskim toplicama boraviti do 24. kolovoza, kažu iz Daruvarskih toplica.

Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković/Foto: Predrag Uskoković
Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković/Foto: Predrag Uskoković

Upitali smo ravnatelja te ustanove, Ratka Vukovića kakve su najave za ostatak ljeta, odnosno početak jeseni. Odnosno, koga još namjeravaju ugostiti od sportaša. 

Rukometašice RK Bjelovar i prvoligaškog kluba iz Austrije odigrale su prijateljsku utakmicu/Foto: Daruvarske toplice
Rukometašice RK Bjelovar i prvoligaškog kluba iz Austrije odigrale su prijateljsku utakmicu/Foto: Daruvarske toplice

-Nama je zapravo cilj da kroz cijelu godinu imamo sportaše na pripremama u Daruvarskim toplicama. To nije moguće riješiti samo jednim sportom, baš zato nam je ova godina ekstra uspješna jer smo ostvarili suradnju s različitim klubovima i sportašima. Kada bismo ovakav tempo mogli imati kroz cijelu godinu, bili bismo prezadovoljni. Ja često naglašavam kako je za naš turizam jako bitna vanpansionska potrošnja, znači ne samo unutar Daruvarskih toplica, već i izvan naše ustanove. Cijeli grad ima koristi od sportaša koji dolaze na sportske pripreme i to svima mora biti jasno, ističe Ratko Vuković i vraća se na sportašice iz Austrije koje igraju za prvoligaški klub.

Značajan ugovor

-Riječ o europskom klubu i to prvoligškom, a poslije njih dolaze i ostali uzrasti, njih 40-ak iz Austrije. Jako smo zadovoljni i što smo im uspjeli organizirati i dvije utakmice tokom priprema. To je važno za Austrijanke, ali i naše klubove. Na angažmanu moramo zahvaliti Saši Starčeviću, rukovoditelju našeg sportskog odjela koji je sve to uspio dogovoriti. Takva suradnja koristi cijeloj Bjelovarsko - bilogorskoj županiji jer su ipak Daruvarske toplice županijska ustanova, kaže Vuković i dodaje kako odmah nakon rukometašica u Daruvarske toplice na pripreme dolaze judaši.

Cilj je sportske pripreme imati kroz cijelu godinu, poručuju iz Daruvarskih toplica/Foto: Daruvarske toplice
Cilj je sportske pripreme imati kroz cijelu godinu, poručuju iz Daruvarskih toplica/Foto: Daruvarske toplice

Dodaje i to kako će uskoro, točnije krajem kolovoza, potpisati i značajan ugovor sa Sportskom zajednicom Grada Zagreba.

-Ta će nam suradnja osigurati jako velik broj novih sportskih klubova. Nakon ostvarivanja te suradnje vjerujemo da smo na jako dobrom putu da Daruvarske toplice, što se tiče sportskih priprema, budu popunjene kroz cijelu godinu, optimističan je ravnatelj Daruvarskih toplica, Ratko Vuković.