Fotografija: Foto: Grad Daruvar
Galerija
Foto: Grad Daruvar

Daruvar odaje počast Gradu Heroju: "Podržite karavanu motociklista i zapalite svijeću za Vukovar"

U četvrtak, u kino dvorani Daruvar u 17 sati bit će predstavljanje knjige „Nisu zaboravljeni“. Nakon toga, u 18 sati na Trgu kralja Tomislava bit će paljenje svijeća povodom Dana sjećanja na VukovarI u Daruvaru, kao i u mnogim drugim hrvatskim gradovima, građani mogu odati počast žrtvi Vukovara.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

U srijedu, 16. studenog u 11. 45 sati u Daruvar stižu motociklisti, njih preko stotinu, koji su 13. studenog krenuli iz Smokvice prema Vukovaru.

Karavana motociklista u Daruvaru

- Do Vukovara bi taj broj mogao doseći i do 200 motociklista jer se putem priključuju i ostali. Karavana se održava svake godine povodom obljetnice “Sjećanja na žrtvu Vukovara”.

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Prema planu u Daruvar bi trebali doći u srijedu, 16. studenog oko 11 sati. U 11.45 sati predviđeno je polaganje vijenca i paljenje svijeće kod Spomenika braniteljima Daruvara, poručuju iz Grada Daruvara i pozivaju sve građane da pozdrave karavanu i pruže dobrodošlicu motociklistima.

Promocija knjige i paljenje svijeća

Za sve sudionike karavane Moto klub Daruvar i Grad Daruvar pripremit će okrijepu kako bi lakše nastavili put prema Vukovaru.

Povodom obljetnice pada Vukovara, Grada Heroja Domovinskog rata, Grad Daruvar poziva sve Daruvarčane na obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar i njegovu žrtvu spomen akcijom "I u mom gradu svijetli". 

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

U četvrtak, 17. studenog, u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u 17 sati predstavit će se knjiga „Nisu zaboravljeni“, autorice Tanje Domazet Belobrajdić, književnice i vukovarske braniteljice.

Lampioni na Trgu kralja Tomislava u Daruvaru zapaljeni lani povodom Dana sjećanja i žrtvu Vukovara
Lampioni na Trgu kralja Tomislava u Daruvaru zapaljeni lani povodom Dana sjećanja i žrtvu Vukovara

Nakon toga, u 18 sati na Trgu kralja Tomislava palit će se svijeće za sve poginule, ranjene i nestale Vukovarce. Zapalite i vi svijeću i odajte počast žrtvama Vukovara.