Fotografija: Marko Barčan i Ivana Matačić s prestižnom nagradom/Foto: Compas.hr
Galerija
Marko Barčan i Ivana Matačić s prestižnom nagradom/Foto: Compas.hr

Pivovara Slavonica osvojila srebrnu povelju Suncokret ruralnog turizma u kategoriji craft turizma

"Ovo vrijedno turističko priznanje prije svega je potvrda našeg rada u posljednjih pet godina, u kojima smo postavili naš proizvod, craft pivo na turističku kartu Hrvatske" - kaže Marko BarčanLipičani Marko Barčan i Ivana Matačić te njihova Pivovara Slavonica dobitnici su srebrne povelje Suncokret ruralnog turizma - Sunflower Award 2022 u kategoriji craft turizam, piše Compas.hr.

Nagrada je to koju dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo, a svečana dodjela održana je sinoć, 28. veljače, u Hotelu Royal u Opatiji gdje su se okupili brojni turistički djelatnici u ruralnom turizmu.

Vrhunski proizvod

- Ovo vrijedno turističko priznanje prije svega je potvrda našeg rada u posljednjih pet godina, u kojima smo postavili naš proizvod, craft pivo na turističku kartu Hrvatske. Priznanje je to turističke struke koje je dobila Pivovara Slavonica, no rekao bih da iza svega stoje ljudi, ideje i projekti te u konačnici vrhunski proizvod s odličnim brandingom za koji je odrađena i vrhunska prezentacija. Konkurencija je bila velika, preko 160 projekata iz cijele Hrvatske u različitim kategorijama, a ovo je jubilarna deseta godina da se dodjeljuje suncokret Ruralnog turizma u organizaciji Kluba članova selo, dok je prva godina da se dodjeljivao suncokret u kategoriji craft turizma koji obuhvaća male pivovare, destilerije i proizvođače drugih craft domaćih proizvoda. Prijavila nas je krajem prošle godine Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, a komisija nas je obišla u siječnju kad smo im prezentirali naš rad -  izjavio je za Compas Marko Barčan.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Promocija zavičaja

Ovo priznanje ističe Pivovaru Slavonica kao jednu od vodećih turističkih destinacija u našem kraju. Od osnutka, 2017. godine, Pivovara Slavonica je uspješno razvila turistički proizvod koji se temelji na predanom radu i izvrsnosti u proizvodnji piva. Osim proizvodnje vrhunskog piva, Pivovara Slavonica nudi i razne aktivnosti za posjetitelje, uključujući turu pivovarom i degustaciju piva, ali i usluge turističkog smještaja.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske dodjeljuje se za izvrsnost u turističkim seljačkim gospodarstvima, tradicijskim domaćinstvima, tradicijskoj gastronomiji, vinskom i craft turizmu, aktivnim turističkim sadržajima u ruralnom prostoru, ruralno turističkim projektima, kao i onima koji imaju zaštićene i marketinške oznake, piše Compas.hr.