Fotografija: Foto: Damir Krajač/CROPIX
 
Galerija
Foto: Damir Krajač/CROPIX  

Danas će temperature ići do 39 stupnjeva: Već jutros u 6 sati u jednom gradu izmjereno 30°C!

Značajnije osvježenje očekuje se sredinom idućeg tjedna, kad bi hladna fronta mogla donijeti lokalno i značajniji pad temperature, osobito u unutrašnjosti, i za desetak stupnjevaU Hrvatskoj će u petak biti sunčano, u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom, prognoza je za petak Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro mjestimice burin, lokalno na udare i jak, od sredine dana slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Jutarnje temperature

Ako se po jutro dan poznaje, danas nas očekuju paklene vrućine. U 6 sati ujutro u Senju se živa u termometru nije spuštala ispod 30 Celzijevaca. U 8 sati ujutro u Daruvaru temperatura je bila 24.8 °C, u Bjelovaru nešto nižih 24,2 °C, a u Pakracu i Lipiku 20.3 °C.  

Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Foto: Damjan Tadic/CROPIX

Kako jutros javlja Tea Blažević, meteorologinja N1 televizije, u nastavku dana bit će vruće i vrlo vruće, temperature će rasti i do 38, 39. Razlog je stabilna situacija, utjecaj anticiklone, ali i pomicanje vrućeg afričkog zraka sve istočnije.

Srpanjski rekordi

Već danas bit će vrlo velika opasnost od toplinskog vala za riječko područje, a onda od sutra i na kontinentu. Vrhunac toplinskog vala je u danima vikenda, kad će temperature lokalno biti oko 40. Pritom bi mogli biti premašeni i neki srpanjski rekordi.

Iako, od nedjelje će barem u unutrašnjosti biti malo manje vruće, lokalno će u nedjelju na kontinentu biti i pojave pljuskova.

No, na značajnije osvježenje morat ćemo pričekati do sredine idućeg tjedna, kad bi hladna fronta mogla donijeti lokalno i značajniji pad temperature, osobito u unutrašnjosti, i za desetak stupnjeva.