Fotografija: Brat Ulrich i lani je posjetio Daruvar/Foto: Ivan Popić
Galerija
Brat Ulrich i lani je posjetio Daruvar/Foto: Ivan Popić

Brat Ulrich iz francuskog Taizéa govorit će mladim Daruvarčanima o kršćanskom jedinstvu

Na tribini za mlade koja će se održati u utorak oko 14 sati u Društveno kulturnom centru sudjelovat će i daruvarski gradonačelnik Damir LneničekDaruvar će u utorak, 17. listopada, ponovo posjetiti dragi prijatelj brat Ulrich, redovnik ekumenske zajednice iz Taizéa, malog sela u južnoj Francuskoj.

Foto: Irena Bačić
Foto: Irena Bačić

Osim ekumenskog karaktera, posebnost ove zajednice je i to što okuplja mlade iz cijeloga svijeta na zajedničkim tjednim susretima. Tom prigodom će se organizirati skromni ekumenski program pod nazivom „Taizé u Daruvaru“.

Entuzijastični pobornici

Na tribini za mlade koja će se održati u 14 sati, u Društveno kulturnom centru, uz brata Ulricha sudjelovat će i daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Zvonko Kovačić te još nekoliko entuzijastičnih pobornika taizéovske duhovnosti kojih, vjerovali ili ne, ima i u našem malom gradu. Daruvarski srednjoškolci će tako imati priliku postavljati svoja pitanja, razgovarati i izraziti svoja mišljenja o nesumnjivo zanimljivoj temi kršćanskog (ne)jedinstva.

Foto: Ivan Popić
Foto: Ivan Popić

Molitva s pjesmama iz Taizéa će se održati u Crkvi Presvetog Trojstva u 20 sati, i to na način kako u Taizéu braća mole zajedno sa svim okupljenim mladima. Dođite svi, a posebno vi, mladi Daruvarčani!

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!