Fotografija: Foto: Ranko Šuvar/CROPIX
Foto: Ranko Šuvar/CROPIX

Bozanić: ‘Molimo Boga da prođe ova pošast, mislimo na svoje i tuđe zdravlje‘

"Dok smo u ovom vremenu budimo odgovorni i nemojmo se dati zavesti lažnim prorocima", poručio je kardinal BozanićZagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić rekao je na misi polnoćki u Župi sv. Jeronima u Maksimiru da je Božić blagdan solidarnosti i brige jednih za druge, naglasivši kako je u vrijeme panedmije potrebno misliti na tu solidarnost i ne zavoditi se lažnim prorocima.

"Mi smo božji izabranici, nismo mi Boga izabrali nego je Bog nas izabrao, ne samo jednoga - sve, i zato je Božić blagdan ljudske solidarnosti, zajedništva, brige jednih za druge", rekao je kardinal Bozanić predvodeći misno slavlje koje je na male ekrane prenosila Hrvatska radio televizija, piše Jutarnji list.

Poručio je da je u ovom vremenu pandemije potrebno misliti na tu solidarnosti, na svoje i tuđe zdravlje, zdravlje svog brata i svoje sestre, onoga koji je bliži i onoga koji je dalji.

"Živimo to iskušenje, molimo Boga da što prije prođe ta pošast, da nas toga oslobodi, ali

Bozanić je Božić čestitao uz poruku da je to blagdan koji povezuje nebo i zemlju koji nam donosi posebnu radost koju čovjeku može dati samo Bog.

"S tim mislima svima čestitam Božić, rođenje djeteta, osobito djeci", rekao je Bozanić, poželjevši da naše hrvatsko društvo, naš grad budu prijateljski otvoreni prema djeci.

Polnoćka je održana u Župi sv. Jeronima jer je Zagrebačka katedrala zatvorena zbog oštećenja nastalih uslijed potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu. Ovo je prvi put nakon 1880. da u Katedrali nije bilo polnoćke...