Fotografija: Marko Marušić u ime GO HDZ-a oglasio se o šutnji većine političkih stranaka oko nasilja/Foto: MojPortal.hr
Marko Marušić u ime GO HDZ-a oglasio se o šutnji većine političkih stranaka oko nasilja/Foto: MojPortal.hr

Bjelovarski HDZ: "Iznenađeni smo šutnjom stranaka. Nasilje su osudili samo HSLS i Centar"

"I kao političar i kao građanin pitam se znači li ta njihova šutnja da oni podržavaju takve napade, jer povijest nas uči kud nas šutnja često može odvesti", smatra MarušićGradska organizacija HDZ-a poslala je priopćenje medijima u kojem su izrazili razočaranje što nakon napade na službene prostorije HDZ-a, ali i na nasilje i govor mržnje, nisu osudile sve političke stranke, nego samo njih dvije. Priopćenje koje potpisuje predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Marko Marušić prenosimo u cijelosti. 

"Prošla su tri dana od napada na službene prostorije sjedišta HDZ-a u Bjelovaru. Očekivao sam da će spomenuti napad,  ali i nasilje i govor mržnje koje neki pojedinci i grupe provode u gradu zadnjih mjesec i dulje naići na oštru osudu baš svih političkih stranaka. 

Međutim, nasilje i govor mržnje osudili su samo HSLS i Centar. 

Kao predsjednik gradske organizacije HDZ-a neugodno sam iznenađen  šutnjom ostalih stranaka.  

Da su kojim slučajem oni bili izloženi takvom nasilju, moj HDZ osudio bi ga bez zadrške. 

I kao političar i kao građanin pitam se znači li ta njihova šutnja da oni podržavaju takve napade, jer povijest nas uči kud nas šutnja često može odvesti. 

Nije li licemjerno kad netko u skupštinskim raspravama moralizira i drži lekcije o uljuđenoj komunikaciji, smeta ih kad im netko uputi neku oštriju riječ, ali nasilje i govor mržnje nisu spremni osuditi", stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik GO Bjelovar Marko Marušić.