Fotografija: Nepoznati počinitelj otvarao je ormare i bacao papire/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Nepoznati počinitelj otvarao je ormare i bacao papire/ Foto: Deni Marčinković

Provalnik iz prostorija HDZ-a nije ukrao ništa. "Nadamo se da će ga policija pronaći"

Doista ne znamo koji su motivi ovog događaja i ne želimo spekulirati. Pričekat ćemo da policija završi svoj posao, poručio je tajnik Silvestar ŠtefovićPrilikom provale u prostorije HDZ-a u Bjelovaru proteklog vikenda, nepoznati počinitelj nije ništa ukrao, potvrdili su iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Prizor koji su tijekom jučerašnjeg jutra zatekli u svojim prostorijama, neugodno je iznenadio članove ove stranke, istaknuo je tajnik bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a Silvestar Štefović.

Otvorene ladice i razbacani papiri

- Vrata su bila otvorena, točnije probijena. Nadalje, obijena su i vrata na prostoriji tajništva, koja je također bila zaključana. Ladice i ormari bili su otvoreni, papiri razbacani, a isti slučaj bio je i u velikoj prostoriji. Čak je i printer bio otvoren, ali nismo primijetili da nešto nedostaje, istaknuo je Štefović dodavši da su odmah pozvali policiji i prijavili događaj.

Na ulaznim vratima vidljivi su tragovi provale/ Foto: Deni Marčinković
Na ulaznim vratima vidljivi su tragovi provale/ Foto: Deni Marčinković

Kako kaže, policija je vrlo brzo došla te su izvršila sve potrebne radnje.

- Nadamo se da će počinitelj ipak biti pronađen. Nažalost, ovo nije prvi put da smo imali ovakvu neugodnu situaciju. Prije nepunih mjesec dana imali smo još jedan nemili događaj na kojeg nismo medijski reagirali. Naime, netko je u sred dana mokrio po ulaznim vratima stranke i taj čin snimao, a kasnije ga i objavio na društvenim mrežama. Doista očekujemo od institucija da odrade sve potrebne radnje te pronađu počinitelja, jer ovakvo ponašanje nije društveno prihvatljiv, ogorčen je tajnik županijskog HDZ-a.

Motivi nepoznati

Dodao je i to da u stranci nisu sigurni radi li se o nekoj političkoj poruci ili je netko samo tražio imovinsku korist.

Otvoren je bio i printer, a papiri razbacani/ Foto: Deni Marčinković
Otvoren je bio i printer, a papiri razbacani/ Foto: Deni Marčinković

- Ponavljam, nismo primijetili da nešto nedostaje, ali možda je počinitelj mislio da ovdje držimo bilo članarine ili nešto drugo, što ipak nije slučaj. Dosita ne znamo koji su motivi ovog događaja i ne želimo spekulirati. Pričekat ćemo da policija završi svoj posao, zaključio je Silvestar Štefović.

Silvestar Štefović/ Foto: Deni Marčinković
Silvestar Štefović/ Foto: Deni Marčinković

Dodajmo i to da iznad ulaza u prostorije HDZ-a na Trgu Stjepana Radić u Bjelovaru postoji i nadzorna kamera, koja bi policajcima mogla pomoći pri pronalasku počinitelja. 

Iznad ulaznih vrata u prostorije HDZ-a postoji nadzorna kamera/Foto: Deni Marčinković
Iznad ulaznih vrata u prostorije HDZ-a postoji nadzorna kamera/Foto: Deni Marčinković