Fotografija: Ela s trenerom Ivanom Daskijevićem/Foto: Taekwondo klub Omega
Galerija
Ela s trenerom Ivanom Daskijevićem/Foto: Taekwondo klub Omega

Nevjerojatna Ela Jelić: "Želim izboriti Olimpijske igre, to je moj san!"

Elu i njezinog trenera Ivana Daskijevića primio je na Pantovčaku predsjednik Hrvatske Zoran Milanović



Najbolja sportašica Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije Ela Jelić, inače članica Taekwondo kluba Omega, dobila je još jedno priznanje.

Naime, Elu i njezinog trenera Ivana Daskijevića na Pantovčaku je, zajedno s ostalim studentima osvajačima medalja na Europskim sveučilišnim prvenstvima i Svjetskim sveučilišnim igrama, primio predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Ela se našla u biranom društvu na Pantovčaku/ Foto: Ured Predsjednika RH
Ela se našla u biranom društvu na Pantovčaku/ Foto: Ured Predsjednika RH

Prema riječima trenera, Ela je osvojila natjecanja koja do sada nitko nije uspio spojiti u jednoj godini.

- Ela je seniorska i mlađa seniorska prvakinja Hrvatske te sveučilišna prvakinja Hrvatske, ali i Europe, a upravo potonja titula razlog je prijema kod predsjednika Milanovića, poručio je Daskijević.

Ova vrhunska sportašica nije krila zadovoljstvo što se našla u biranom društvu na Pantovčaku.

"Čast mi je biti na ovom prijemu"

- Poziv me ugodno iznenadio i nisam očekivala da ću tako brzo biti pozvana kod predsjednika. Doista mi je bila čast biti tamo, jer ipak se ne pozivaju svi sportaši na takva događanja, skromno je istaknula Ela.

Ivan Daskijević i Ela Jelić na prijemu kod predsjednika Milanovića/ Foto: Privatni album
Ivan Daskijević i Ela Jelić na prijemu kod predsjednika Milanovića/ Foto: Privatni album

Iduće veliko natjecanje koje očekuje mladu bjelovarsku sportašicu je Europsko prvenstvu za mlađe seniorke u Bukureštu, na kojem će Ela u prosincu ove godine nastupiti kao hrvatska reprezentativka.

- Bit ću spremna za to, odnosno ja sam uvijek spremna. Treniram jako puno, a za vikend ću otići u Sarajevo na turnir koji će mi također poslužiti kao priprema, odnosno jači trening za Europsko prvenstvo. Što se očekivanja u Bukureštu tiče, doista se nadam medalji, odnosno zlatu, što bi mi bila druga europska titula ove godine, dodaje Ela Jelić.

Odlazak u LA 2028 je san

Kaže kako je dio želja već ostvarila, no o jednom događaju ipak i dalje sanja.

- Prva želja mi je bila osvojiti sve ove titule u jednoj godini, jer to nikome još nije uspjelo. Zbilja sam presretna što sam to ostvarila. Međutim, moj najveći cilj, točnije san je odlazak na Olimpijske igre. Za sada sam još uvijek dosta daleko od toga. U Pariz sigurno ne idem, ali se nadam da ću imati priliku izboriti nastup u Los Angelesu 2028. godine, poručila je Ela.

Za kraj dodaje i to da unatoč studentskim obvezama (studira kineziologiju) te činjenici da živi u Zagrebu, a član je bjelovarskog TK Omega, sve obveze ipak uspijeva uskladiti.

Osvajanje zlatnih medalja Eli je postalo normalno/Foto: Taekwondo klub Omega
Osvajanje zlatnih medalja Eli je postalo normalno/Foto: Taekwondo klub Omega

- Bude to sve ponekad teško i naporno. Često treniram i za vrijeme predavanja, odnosno vježbi. Također, trener zna doći u Zagreb da odradimo trening, a nekada ja dođem i do Bjelovara. Srećom, uvijek se nađe i malo vremena za društveni život, a najviše me opušta druženje s prijateljima, slušanje glazbe, čitanje knjiga te gledanje filmova i serija, zaključila je Ela Jelić.

Omege sjajne na turniru u Sloveniji

Osim Ele, Taekwondo klub Omega u svojim redovima ima i brojnih drugih uspješnih članova, a jedan sjajan uspjeh postignut je prošlog vikenda na međunarodnom turniru Taekwondo Ivančna Gorica u Sloveniji. Prema riječima trenera Daskijevića, u Sloveniji je nastupilo osam boraca, a u Bjelovar su donijeli isto toliko medalja.

Bjelovarčani na postolju u Sloveniji/ Foto: TK Omega
Bjelovarčani na postolju u Sloveniji/ Foto: TK Omega

- Riječ je o jakom turniru koji je okupio oko 450 boraca. Što se nas tiče, gotovo da i nije moglo bolje. Osvojili smo sedam zlatnih te jednu brončanu medalju. Konkretno, zlato su osvojili Marija Jukić, Petar Daskijević, Petra Jukić, Marin Bakić, Leony Lončar, Mia Pop i Nikolina Matić, dok je do brončane medalje stigao Leo Lončar. Iako možda zvuči neskromno, ovakav rezultat nije nam preveliko iznenađenje. Naime, naša mlađekadetska ekipa je aktualni viceprvak Hrvatske u ekipnoj konkurenciji, a ispred nas je tek TK Marijan, koji je jedan od najboljih svjetskih klubova, poručio je Daskijević.

Pripreme za Sarajevo

Za kraj je dodao i to da se troje njegovih boraca, Petra Jukić, Marin Bakić i Petar Daskijević u četvrtak putuju za Sarajevo, gdje će nastupiti na prvenstvu Balkana. Kako kaže, i od tog natjecanja ima velika očekivanja, budući da su svi borci ujedno i prvaci Hrvatske u svojim kategorijama. 

Čak 8 medalja stiglo je u Bjelovar/ Foto: TK Omega
Čak 8 medalja stiglo je u Bjelovar/ Foto: TK Omega

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!