Fotografija: Luka Modrić/ Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Galerija
Luka Modrić/ Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Luka Modrić: "Možemo biti ponosni! Ostajem u reprezentaciji, želim Ligu nacija!"

"Možemo biti ponosni, na kraju odlazimo u Hrvatsku kao pobjednici i to je ono što smo htjeli. Idemo se proveseliti", rekao je kapetan Luka ModrićNajstariji katarski stadion Khalifa ponovo se pokazao sretnim za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a nakon slavlja protiv Kanade, "Vatreni" su na ovom stadionu pobijedili i Maroko u susretu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Nakon utakmice počelo je veliko slavlje na travnjaku, a u prvim izjavama na licima je bila sreća, euforija, osjećaj kakav su neki od njih već doživjeli u Rusiji prije četiri godine.

"Hvala na čestitkama. Mislim da još nisam ni svjestan što smo napravili, možda kasnije kada dođemo doma. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Borili smo se, ali mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je strijelac pobjedničkog gola Mislav Oršić.

Mislav Oršić i Ivan Perišić slave gol za vodstvo od 2:1/Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Mislav Oršić i Ivan Perišić slave gol za vodstvo od 2:1/Foto: Tom Dubravec/CROPIX

"Znali smo da će imati i oni šanse. Ali smo znali i biti kompaktniji i kako spriječiti njihove kontre i polukontre. To smo uspjeli i sada slavimo!"

Pobjednički pogodak?

"Najvrjedniji gol u karijeri sigurno. Posvećujem ga obitelji, ženi i djeci i sada idemo dalje svi zajedno slaviti"

Joško Gvardiol zabio je prvi gol. Bila je to jedna od najljepših akcija ovog Svjetskog prvenstva.

Joško Gvardiol i Josip Stanišić nakon gola Gvardiola/Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Joško Gvardiol i Josip Stanišić nakon gola Gvardiola/Foto: Tom Dubravec/CROPIX

"Prije svega - hvala! Mislim da pola nas još nije ni svjesno što smo napravili. Pokazali smo da kada je najteže, a želimo to jako, da je sve moguće. Teško je ovo opisati. Znam da sam prvenstvo 2018. gledao od doma, nismo znali što oni prolaze, ali znali smo da nije lagano. Sada se taj cijeli trud isplatio koji svi skupa prolazimo i evo jedan zaista odličan osjećaj!", rekao je Joško pa gol posvetio svojim najmilijima.

"Posvećujem ovo svojoj obitelji, bez njih ne bih ovdje bio. Strašno smo veseli, jedva čekamo doći u Zagreb da slavimo svi skupa. Maštao sam ranije da ću zabiti taj pogodak. Nisam siguran da sam trebao baš ja biti na tome mjestu, ali svi smo sretni veseli i idemo dalje slaviti", rekao je Gvardiol pa prokomentirao čisti jedanaesterac koji mu nije sviran u 74. minuti.

"Nisam siguran, ali naravno ako mene pitate, bio je. Nije ni bitno sada više, briga me!", uz osmijeh je zaključio Gvardiol.

Kapetan Luka Modrić također je bio presretan s osvojenom broncom.

Luka Modrić, Mario Pasalić/ Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Luka Modrić, Mario Pasalić/ Foto: Tom Dubravec/CROPIX

- Napravili smo nešto stvarno strašno za Hrvatsku i hrvatski nogomet. Bili smo blizu finala, ali nismo uspjeli i žao nam je zbog toga. Ali možemo biti ponosni, na kraju odlazimo u Hrvatsku kao pobjednici i to je ono što smo htjeli. Idemo se proveseliti jer je ovo velika, velika, stvar. Druga medalja na Svjetskim prvenstvima je velika star, nešto posebno što me čini sretnim. Sa svime što radimo kao ekipa zadnjih godinama napredovali smo jako puno što pokazuju i rezultati. Nismo više čudo koje se dogodi svakih 20 godina, sada imamo kontinuitet i više nismo "dark horse" nego velesila u nogometu! Mladi koji dolaze također su pokazali svoju kvalitetu, a ovaj turnir će im pomoći da narastu. Neki od njih su prvi put ovdje i već su osvojili medalju. To je stvarno nešto posebno. Trebaju uživati u ovome!"

Što se tiče ostanka u reprezentaciji, rekao je: 

"Definitivno želim ostati i odigrati Ligu nacija, a onda ćemo vidjeti što će biti dalje"

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!