Fotografija: Foto: FOTOimago
Galerija
Foto: FOTOimago

Košarkaški spektakl na 38 stupnjeva u Lipiku, evo tko ide u četvrtfinale...

Važnije od svih rezultata činjenica da liječnici nisu imali potrebe intervenirati, da sve utakmice prošle bez većih problema i da su igrači, suci, ali i organizacija izdržali sve napore...



Liman (Srbija) - Saitama (Japan), Ulaanbaatar (Mongolija) - Riga (Latvija), Krupanj (Srbija) - Düsseldorf (Njemačka) i Marijampole (Litva) - Fribourg (Švicarska) parovi su sutrašnjeg četvrtfinala Lipik FIBA 3x3 challengera nakon što je danas na igralištu dječjeg doma u Lipiku odigran prvi dan.

Velika vrućina

A obilježila ga je velika vrućina i temperature oko 38 stupnjeva Celzijusa pa je važnije od svih rezultata činjenica da liječnici nisu imali potrebe intervenirati, da sve utakmice prošle bez većih problema i da su igrači, suci, ali i organizacija izdržali sve napore. 

Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago

Krenulo je već u 13:15 utakmica kvalifikacijskih skupina A i B u kojima su dominirale ekipe Krupanj iz Srbije i njemački Düsseldorf. 

Krupanj nanizao 4 pobjede!

Krupanj je slavio protiv Skradina 21:15, a potom i protiv Pariza 18:12. Pobjednički niz nastavili su i u skupini gdje su najprije „skinuli skalp“ ekipi Rige, aktualnim olimpijskim pobjednicima, bilo je 21:20, a na kraju su slavili i protiv belgijskog Merksema 17:15.

Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago

Düsseldorf je pobjedničku seriju otvorio protiv američke ekipe Washington DC rezultatom 21:18, a onda su u nevjerojatnoj utakmici savladali beogradski Partizan. Naime, tri minute kraja utakmice Partizan je imao igru i vodstvo 19:9, a onda je jednostavno stao. 

Ispao Washington DC

Nijemci predvođeni sjajnim Alanom Bogereom su to iskoristili i na kraju slavili 21:20. To je značilo da dalje neće američki Washington. Igrači Düsseldorfa su potom u skupini poraženi od uvjerljivog Ulanbaatara 21:15, a onda su u odlučujućoj utakmici savladali Zagreb 22:9. Ni podrška publike nije pomogla Zagrepčanima protiv vrlo raspoloženih Nijemaca koji su utakmicu zahvaljujući odličnoj igri „dva na dva“. 

Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago

Zanimljivo je da je ždrijeb htio da se u sutrašnjem četvrtfinalu susretnu upravo Krupanj i Düsseldorf.

Hrvatskim ekipama 4 poraza

Hrvatske ekipe željet će što prije zaboraviti ovogodišnji Lipik 3x3 challenger jer su ga završile s učinkom od 4 poraza u isto toliko odigranih utakmica. 

Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago

Uz već spomenuti poraz od Nijemaca, Zagreb je poražen i od Ulaanbaatara16:20, a ekipa Skradin je uz već spomenuti poraz od Krupnja poražena i od Pariza nakon produžetaka 18:16.

Zagreb je pak uz poraz od Düsseldorf poražen i od mongolskog-kanadske kombinacije iz ekipe Ulaanbaatar rezultatom 16:20.

Uvjerljivi Liman

Maksimalan učinak prvog dana imala je i novosadska ekipa Novi Sad koja je upisala dvije uvjerljive pobjede protiv Friborga 21:11 i filipinske ekipe Cebu Chooks 21:8. Sutra će u četvrtfinalu imati poseban motiv protiv ekipe Saitama u kojoj igraju Tomoya Ochiai i Rjuto Yasuoka, igrači koji su lani u Lipiku igrali za japanski Aoimi s kojim su Liman zaustavili upravo u četvrtfinalu.

Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago

Odlična je danas bila i litavska ekipa Marijampole, a posebno impresivna bila je uvjerljiva pobjeda u „litavskom derbiju“, protiv najbolje rangirane litavske momčadi Šakiai rezultatom 22:7. Igrače Šakiaija je taj poraz koštao ispadanja sa challengera. 

Dobru energiju pokazala je i japanska ekipa Saitami, posebno u utakmici i preokretu protiv Marijampole 21:19, i to na krilima dva igrača iz Srbije Marka Milakovića i Teodora Atanasova. 

Sutra od 17:45 sati

Sutrašnji program počinje u 17:45 četvrtfinalnim utakmica prema redoslijedu s početka teksta. Sve utakmice današnjeg prvo i sutrašnjeg drugog dana emitirane su uživo putem live streaminga na YouTube kanalu Fiba 3x3, a sutrašnja polufinala i finale će biti uživo emitirano i na 1. programu Arenasport televizije. 

Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago

Prvo polufinale na rasporedu je u 19:45, drugo u 20:10, a veliko finale počinje u 21:05.

Podsjećam da će pobjednik i finalist izboriti nastup na WT Mastersu u Lausanne (Švicarska).

Lipik 3x3 challengeru će prethoditi jutarnja škola 3x3 košarke na ko0joj će sudjelovati djeca i mladi iz Daruvara, Pakraca i Lipika.

Sve rezultate prvog dana i raspored sutrašnjeg Lipik 3x3 challengera možete vidjeti OVDJE.

Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago
Foto: FOTOimago

Rezultati prvog dana:

Skradin Aurum Sky – Krupanj 15:21

Dusseldorf – Washington DC 21:18

Paris – Krupanj 12:18

Partizan Beograd – Washington DC 15:21

Skradin Aurum Sky – Paris 16:18

Dusseldorf – Partizan Beograd 21:20

Liman – Fribouirg 21:11

Riga – Krupanj 20:21

Šakiai Gulbele – Saitama 21:17

Ulaanbaatar MMC Energy – Zagreb 20:16

Liman – Cebu Chooks 21:8

Riga – Merksem 21:17

Šakiai Gulbele – Marijampole Manting 7:22

Ulaanbaatar MMC Energy – Dusseldorf 21:15

Cebu Chooks – Fribourg 18:21

Merksem – Krupanj 15:17

Marijampole Manting – Saitama 19:21

Dusseldoirf – Zagreb 22:9