Fotografija: Novo ruho stadiona na Brdu oduševit će gledatelje/ Foto: Deni Marčinković/ NK Mladost Ždralovi
Galerija
Novo ruho stadiona na Brdu oduševit će gledatelje/ Foto: Deni Marčinković/ NK Mladost Ždralovi

Bilogorski El Clasico: "Ovo će biti jedan od najzanimljivijih gradskih derbija u povijesti"

Mladost ovaj susret dočekuje kao drugoplasirana momčad lige koja na svom kontu ima 47 bodova, dok Bjelovar drži treću poziciju s 45 osvojena boda



Na Veliku subotu, osim priprave za najveći kršćanski blagdan Uskrs, Bjelovarčane očekuje pravi nogometni praznik. Naime, u sklopu posljednjeg kola "regularnog" dijela natjecanja u 3. HNL Sjever na Brdu će snage odmjeriti NK Mladost Ždralovi i NK Bjelovar. 

Stadion u novom ruhu

Niz je faktora koji ukazuju da bi bilogorski "El Clasico" trebao biti jedan od najzanimljivijihDanas u povijesti. Prva i vjerojatno najvažnija stvar je omjer snaga na ligaškoj ljestvici. Mladost ovaj susret dočekuje kao drugoplasirana momčad lige koja na svom kontu ima 47 bodova, odnosno tek bod manje u odnosu na vodeći Polet, dok Bjelovar trži treću poziciju s 45 osvojena boda.

Tablica 3. HNL Sjever/ Foto: Scrennshoot HNS
Tablica 3. HNL Sjever/ Foto: Scrennshoot HNS

Nadalje, s Brda stižu odlične vijesti da je novi stadion u potpunosti spreman, barem što se publike tiče. Naime, cijela tribina je natkrivena, a postavljeno je i 1000 novih sjedalica, što će gledateljima omogućiti novu dimenziju praćenja utakmica u Ždralovima. Treći i ne manje bitan detalj je i najavljena povoljna vremenska prognoza, koja uvelike igra ulogu u broju posjetitelja, ali i samoj kvaliteti igre. 

Obostrani optimizam

Što se očekivanja tiče, iz oba tabora stižu vijesti da su u potpunosti spremni te da love puni plijen.

- Atmosfera u ekipi je odlična i što je najvažnije svi igrači su zdravi i spremni. Dečki su dobro trenirali, a sve sitne ozlijede su sanirane. Vjerujem da će publika doista uživati u utakmici te da će bolja ekipa pobijediti. Naravno, naš cilj je uvijek isti, dakle pobjeda u svakoj utakmici i kvalifikacije za drugu ligu, poručio je direktor NK Mladosti Vjekoslav Ćalušić.

U prvom ovosezonskom susretu na Logoru slavila je Mladost s 2:0/ Foto: Deni Marčinković
U prvom ovosezonskom susretu na Logoru slavila je Mladost s 2:0/ Foto: Deni Marčinković

Sličnog razmišljanja je i predsjednik NK Bjelovara Marko Ćurić.

- Svi igrači su zdravi i spremni. Očekujemo jednu lijepu priredbu, odnosno pravi derbi. Pokušat ćemo nametnuti svoju igru i osvojiti bodove. Ovo je jedna od ključnih utakmica u sezoni, jer odlučuje o poretku u Ligi za prvaka, koji pak ima ulogu o domaćinstvima u zadnjih pet kola, istaknuo je Ćurić.

Kandidati za kvalifikacije

Podsjetimo, prvoplasirana ekipa 3. HNL Sjever izborit će nastup u kvalifikacijama za jedinstvenu 2. HNL, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa iduće sezone igrati jedinstvenu 3. HNL. Nadalje, postoji mogućnost da i četvrta momčad 3. HNL Sjever uđe u vlak za jedinstvenu treću ligu, ali za to se trebaju poklopiti i rezultati ostalih liga.

S druge strane, budući da vodeći Polet, baš kao ni Radnik ni Podravina, nije predao zahtjev za licenciranje za drugu ligu, pobjednik gradskog derbija postat će i najozbiljniji kandidat za toliko željenje kvalifikacije. Račune u toj namjeri bjelovarskim klubovima može poremetiti još jedino Međimurje, koje je također izrazilo želju za nastupom u 2. HNL. 

Unatoč tome, za bilo kakve kalkulacije još uvijek je prerano, jer nakon ovog kola, svih šest prvoplasiranih momčadi u sklopu Lige za prvaka moraju odigrati još po jedan međusobni susret. Za kraj recimo da derbi na Brdu počinje u 16.30 sati.