Fotografija: Željko Held, predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije i župan Bjelovarsko-bilogorski, Damir Bajs/Foto: Deni Marčinković
Željko Held, predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije i župan Bjelovarsko-bilogorski, Damir Bajs/Foto: Deni Marčinković

Županija i Matica umirovljenika šalju Baniji oko 150 tisuća kuna

Humanitarnoj akciji Matice umirovljenika pridružila se Bjelovarsko-bilogorska županija koja će stradalim umirovljenicima osigurati isti iznos kojeg prikupi ukupno 24 umirovljeničkih udruga iz naše županijeBjelovarsko-bilogorska županija priključuje se akciji Matice umirovljenika kako bi se pomoglo područjima koje je krajem prošle godine pogodio razoran potres.

Naime, kao što smo već ranije izvještavali, Matica umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije odlučila je pomoći umirovljenicima s potresom pogođenih područja tako što će se svaka od 24 udruge, koliko ih djeluje u sklopu Matice, odreći minimalno 10 posto prihoda koje za svoj rad dobivaju od Županije. 

Akcija do kraja mjeseca

- Zbog trenutne situacije oko koronavirusa imamo puno manje aktivnosti, stoga smo se odlučili odreći dijela iznosa namijenjenih upravo za te svrhe. Moto ove akcije je "Umirovljenici pomažu umirovljenicima", što nas posebno veseli, jer smatramo da je prirodno da pomažemo upravo svojoj populaciji, rekao je predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije, Željko Held.

Akcija traje do kraja ovog mjeseca, a očekuje se da će se prikupiti oko 70 tisuća kuna, možda čak i više. Ovu humanu gestu odlučila je podržati i Bjelovarsko-bilogorska županija koja će stradalim umirovljenicima osigurati istovjetan iznos koji prikupe umirovljeničke udruge.

Doprinos svih službi

 - Najveća potreba za pomoć je u Domu za starije u Petrinji koji je teško oštećen te je izvan funkcije. Smatramo da bi ova sredstva njima pomogla, bilo da je riječ o obnovi doma ili oko organizacije daljnjeg života. Nadam se da ćemo s ovih oko 150 tisuća kuna napraviti još jedan iskorak u pomoći najpotrebitijima, rekao je župan Damir Bajs

Prilikom predstavljanja ove akcije, župan Damir Bajs je podsjetio kako je naša županija uplatila kompletan iznos godišnje pričuve, odnosno 250 tisuća kuna gradovima Petrinji, Sisku i Glini te Sisačko-moslavačkoj županiji. Također, istaknuo je i poseban doprinos žurnih službi s područja naše županije koji su od prvog dana na terenu i pomažu stradalim područjima.