Fotografija: Premijera je izazvala opće oduševljenje publike u Pakracu/Foto: Mario Barać, Ana Novokmet
Galerija
Premijera je izazvala opće oduševljenje publike u Pakracu/Foto: Mario Barać, Ana Novokmet

Za sat vremena rasprodana druga predstava Dobri jarani: "Odigrat ćemo još jednu!"

Prvo je premijera prije nekoliko dana prošla, bez pretjerivanja, fantastično, a sad kada je i subotnja rasprodana u rekordnom roku odlučeno je da će još jednu odigrati u nedjeljuNakon što je u subotu 5. ožujka u prepunoj dvorani Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman u Pakracu odigran mjuzikl „Dobri jarani“, publika je iskazala ogroman interes i za predstavu najavljenu za subotu 12. ožujka u 19 sati. Ulaznice za tu predstavu su puštene u prodaju u ponedjeljak u popodnevnim satima, a rasprodane su za nešto više od sat vremena!

Zato je odlučeno da će biti odigrana još jedna, dodatna predstava. 

Predstava i u nedjelju 13.3. u 18 sati

- Zbog velikog interesa, na čemu vam beskrajno zahvaljujemo, ansambl mjuzikla „Dobri jarani“ je odlučio odigrati još jednu predstavu i to u nedjelju, 13. ožujka s početkom u 18 sati. Predstava koju igramo u subotu 12. ožujka je rasprodana, a previše nama dragih ljudi i prijatelja je ostalo bez ulaznice. Mi smo svoje obveze posložili i vjerujemo da možemo dan za danom uveseljavati sebe i vas, a da isto neće smanjiti kvalitetu naše izvedbe. Ulaznice možete kupiti već danas od 18 sati u biljetarnici kina. Vjerujemo da će ih biti dovoljno, poručuje Dubravka Špančić, koja je pripremila libreto i potpisuje režiju mjuzikla te je alfa i omega ovog vrlo zahtjevnog projekta pripremanog nekoliko mjeseci. 

Lepi, manekenke Selma i Ajna na sceni/Foto: Gordan Krajačić
Lepi, manekenke Selma i Ajna na sceni/Foto: Gordan Krajačić

Mjuzikl „Dobri jarani“ rezultat je suradnje amaterske glumačke sekcije Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac i poznatog, popularnog benda „Zabranjeno pušenje“,a na subotnjoj premijeri su gostovali i frontmen ove grupe Sejo Sexon te bubnjar Branko Trajkov Trak. 

Greta, Stela, Emi i Lara već imaju bogato glumačko iskustvo/Foto: Mario Barać
Greta, Stela, Emi i Lara već imaju bogato glumačko iskustvo/Foto: Mario Barać

Reakcije na subotnju premijeru su maksimalno pozitivne, cijeli Pakrac bruji o mjuziklu, prepričavaju se skečevi i smiješne scene, a puno je i onih koji komentiraju kako već dva dana pjevuše pjesme Zabranjenog pušenja. 

Kandidati za finale festivala u Vodicama

Nisu samo gledatelji oduševljeni mjuziklom „Dobri jarani“, velike komplimente je dala i struka. Na subotnjoj premijeri poseban gost je bio Dubravko Sidor, akademski, kazališnu glumac. U Pakracu je bio u svojstvu selektora delegiranog od strane Hrvatskog sabora kulture kako bi napravio procjenu predstave za sudjelovanje na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koje će u svibnju biti održano u Vodicama. Službeni rezultat njegove procjene će biti poznati uskoro, ali je Sidor u subotu, odmah nakon završetka predstave članovima ansambla poručio da je izvedba bila dostojna finala.

Prva nagrada za „Tko pjeva zlo ne misli“

Podsjećamo, na 60. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji je održan u prosincu 2020. mjuzikl „Tko pjeva, zlo ne misli“ kojeg su na svoj način adaptirali i uprizorili članovi dramske sekcije mladih KPD „Sloga“ osvojio je prvu nagradu za najbolju predstavu u konkurenciji 16 predstava amaterskih kazališnih skupina iz cijele Hrvatske.

Matko Karabaja Šuperina i Sejo/Foto: Mario Barać
Matko Karabaja Šuperina i Sejo/Foto: Mario Barać

Uz ovu, osvojili su još dvije prve nagrade. David Stokić je za izvedbu Gospon Fulira nagrađen prvom nagradom za najbolju sporednu mušku ulogu, a svestrana Kristina Zednik je osvojila prvu nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu briljantno odigravši ulogu Franje Šafraneka. I sam Alfi Kabiljo, autor glazbe i aranžmana za originalni mjuzikl mladim Sloginim glumcima je čestitao i iskazao veliko zadovoljstvo i ponos. Dodatno priznanje KPD Sloga je i činjenica da su imali još dvije nominacije: Martu Filipović za najbolju glavnu žensku ulogu i Dubravku Špančić za najbolju režiju.

I na lanjskom 61. FHKA u Vodicama KPD „Sloga“ je osvojila nagradu i to Dubravka Špančić za najbolji dramski tekst za predstavu „Baba Nikinica i odbjegle vjerenice“.